Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Virom International va incepe achitarea datoriilor catre BRD

I.D. Companii /

Constructorul Virom International, aflat in insolventa, va achita 5 milioane lei din datoria catre BRD in urmatorii trei ani daca planul de reorganizare al societatii va fi aprobat. Totodata compania ar urma sa isi plateasca si datoriile de 283.450 lei catre bugetul de stat. Adunarea creditorilor a fost convocata pentru aprobarea planului de reorganizare la 12 februarie 2013.

BRD este cel mai mare creditor al companiei, datoria catre banca ridicandu-se la 13,76 milioane lei. Catre alte societatii compania are creante in valoare totala de 41 milioane lei. Printre creditori se numara Negus Imobiliare (1,74 milioane euro), Control Trading (7,17 milioane lei), Strabag (2,54 milioane lei).

Potrivit planului de reorganizare propus de RVA Insolvency Specialists S.P.R.L. debitoarea isi va restrange activitatea pe piata constructiilor din Romania si se concentra pe activitati de asistenta tehnica specializata pentru contractele din Germania.

Strategia de reorganizare prevede incheierea unui contract de consultanta in constructii cu Virom International Logistic, prin care sa se genereze resurse financiare substantiale catre debitoare. Firma Virom International Logistic dispune de un portofoliu important de contracte cu beneficiari de prim rang din Germania.

Planul de reorganizare va fi finantat din incasari din activitatea curenta estimate la 31 milioane lei, incasari de garantii de buna executie estmate la 2,9 milioane lei, incasari din valorificarea partiala a activelor societatii 1,24 milioane lei.

Perioada de executare a planului de reorganizare este de 36 luni de la data confirmarii acestuia de catre judecatorul sindic.

Printre proiectele la care a lucrat Virom International se numara Vivenda Residencias din cartierul Titan al Capitalei, Hotel Cismigiu de pe b-dul Regina Elisabeta din Bucuresti, Obor Towers din zona Piata Obor, Buzesti Office Building din zona piata Victoriei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional