Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Wavin face restructurari

I.D. Companii /

Grupul Wavin, furnizor european de solutii de tevi de plastic, a inregistrat in primul trimestru din 2012 un venit de 286 milioane de euro, in scadere cu 4,7% in comparatie cu trimestrul 1 din 2011.

Tarile scadinave, Germania, Czechia si Polonia, au continuat sa inregistreze cele mai bune performate. In schimb situatia in Marea Britanie, Olanda si Italia a ramas dificila, precizeaza un comunicat al companiei.

Preturile materiilor prime au crescut puternic in primul trimestru din 2012, insa efectul negativ asupra marginilor a fost atenuat prin mentinerea unui control strict al costurilor, prin imbunatatiri operationale si cresteri ale preturilor de vanzare. EBITA pentru primul trimestru al anului s-a ridicat la 11,6 milioane euro, in crestere cu 6,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Wavin a anuntat la inceputul anului demararea unui program de restructurare prin care personalul companiei va fi redus cu 150 de oameni pana la jumatatea anului.

In 2012 compania se asteapta la o continuare a cresterii materiilor prime insa intr-un ritm mai scazut.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional