Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Wienerberger si-a majorat cifra de afaceri in 2012

A.D. Companii /

Wienerberger, producatorul de materiale de constructii, a realizat anul trecut venituri de 2,35 miliarde de euro, in crestere cu 23% fata de anul 2011 (1,9 miliarde euro), potrivit unui raport al companiei.

Profitul operational EBITDA (n.r. castiguri inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) s-a majorat cu 2% pana la 245,5 milioane de euro. Cu toate acestea, compania a inregistrat o pierdere de 41 milioane de euro dupa taxare, fata de un profit de 39,4 milioane lei in 2011. Rezultatul a fost afectat in principal de costurile programului de restructurare demarat anul trecut la nivelul companiei in vederea diminuarii costurilor.

Activitatea companiei in 2012 a fost influentata in special de declinul constructiilor rezidentiale din Europa, cu impact direct asupra pietei de caramizi. Aceasta tendinta a fost contrabalansata de o crestere a veniturilor in America de Nord. De asemenera, compania si-a diversificat portofoliul de produse prin preluarea producatorului de tevi Pipelife, care a contribuit cu 511,7 milioane de euro la cifra totala de afaceri, se mai arata in raportul companiei.

Pentru 2013 compania isi propune sa isi spreasca veniturile si castigurile si sa revina la profit.

Veniturile din Romania si Bulgaria au fost stabile in 2012, in contextul in care anul trecut piata a atins nivelul minim. In schimb, castigurile au crescut, in principal prin lansarea de produse noi, eficiente energetic. In opinia reprezentantilor Wienerberger, piata va continua sa fie dificila in Europa de Est si in 2013, insa aceasta zona prezinta in perspectiva potential de crestere.

Wienerberger opereaza in Romania trei fabrici la Gura Ocnitei, judetul Dambovita, Sibiu si Tritenii de Jos, judetul Cluj.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional