Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Wienerberger si-a majorat cifra de afaceri in primul trimestru

A.D. Companii /

Wienerberger, producatorul de caramizi si ale materiale de constructii, a realizat in primul trimestru al anului curent o cifra de afaceri cu 34% mai mare fata de perioada similara a anului trecut, respectiv de la 367 milioane la 492 milioane euro. In acelasi interval, profitul operational EBITDA (n.r. profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) s-a diminuat cu 46%, pana la 2,1 milioane euro (fata de 3,9 milioane euro in primul trimestru din 2012). Rezultatul dupa plata taxelor a fost negativ, de -58,5 milioane euro, comparativ cu -50,1 milioane euro in primul trimestru din 2012, potrivit raportului trimestrial al companiei.

Pipeliefe, producatorul de tevi, preluat de companiei in luna mai anul trecut, a generat in primele trei luni ale anului curent o cifra de afaceri de 183,1 milioane euro. Veniturile diviziei de caramizi si tigla au scazut in perioada amintita cu 16%, pana la aproximativ 247 milioane euro, in principal pe fondul iernii prelungite ce a afectat pietele din Europa.

Producatorul de materiale de constructii se asteapta la o mentinere a unor conditii de piata dificile in unele dintre tarile europene in care activeaza si la o relativa stabilitate in Germania, Mara Britanie. Bulgaria si Romania, a precizat Heimo Scheunch. Ceo Wienerberger AG.

Activitatea companiei in 2013 se va axa pe cresterea fluxului de numerar si o concentrare mai mare pe materiale de constructii premium si dezvoltarea de noi produse, a adaugat domnul Scheunch.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional