Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Wienerberger si-a majorat profitul si cifra de afaceri in 2012

A.D. Companii /

Wienerberger si-a majorat profitul si cifra de afaceri in 2012

Cifra de afaceri a grupului austriac Wienerberger, producatorul de blocuri ceramice, s-a majorat in 2012 cu 23% fata de anul precedent, ajungand la 2,4 miliarde de euro. In acelasi timp, profitul operational a crescut usor cu 2% pana la 246 milioane de euro, au anuntat reprezentantii companiei.

Pentru 2013, Grupul Wienerberger isi propune sa isi extinda profitul operational la 280 milioane de euro. "Previziunile pentru Divizia Europeana de Caramizi si Tigle sunt temperate, datorita asteptarilor modeste de revenire a pietelor mari. In plus, vedem provocari complexe in peisajul operational european si o cerere slaba pentru materiale de constructii. In schimb, Divizia Europeana de Tevi si Pavaje va avea o evolutie buna, bazata pe consolidarea Pipelife si pe cresterile moderate asteptate in prima jumatate a 2013. Remarcam si continuarea trendului pozitiv al pietei de constructii rezidentiale noi din America de Nord", a precizat Heimo Scheuch, CEO Wienerberger.

Divizia Europeana de Caramizi si Tigle a inregistrat in 2012 volume si castiguri mai mici, in contextul scaderii pietei de constructii europene. In schimb, Divizia Europeana de Tevi si Pavaje a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de la 231 milioane euro in 2011 la 711 milioane euro in 2012. Principalul motor de crestere a fost dezvoltarea continua si solida a liniei de business de tevi ceramice, in special dupa preluarea si integrarea Pipelife Group in mai 2012, a adaugat domnul Scheuch.

Grupul, prin Wienerberger Sisteme de Caramizi, detine in Romania 3 unitati de productie: Gura Ocnitei - judetul Dambovita, Sibiu si Triteni - judetul Cluj.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional