Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Xella intra pe piata de termoizolatii

I.D. Companii /

Marius Dragne, CEO Xella

Marius Dragne, CEO Xella

Producatorul de BCA Xella s-a lansat pe piata de termoizolatii cu un produs adus in premiera in Romania. Noile placi izolatoare propuse pietei din Romania de catre companie au fost testate timp de 15 ani pe pietele din Germania si alte piete europene.

Potrivit lui Marius Dragne, CEO Xella, produsul este realizat dintr-un material natural, ecologic, complet mineral si neinflamabil si este destinat in principal izolarii la interior a cladirilor.

Marius Dragne, a precizat:

"Conform studiilor Xella, aproximativ 8% din cladirile din Romania nu pot fi termoizolate la exterior, multe dintre acestea fiind cladiri publice sau monumente istorice. In plus se mai adauga si imobilele care trebuie termoizolate la interior din diferite alte considerente, cum ar fi de exemplu lipsa unui consens in cadrul asociatiilor de locatari."

Noul sistem de termoizolare va intra in competitie directa cu vata bazaltica, incadrandu-se pe acelasi segment de pret. Costurile medii pentru achizitionarea noului sistem vor fi de 100 RON/mp, in pret fiind incluse toate materialele: placa, mortarul, diblurile. Placile izolatoare nu vor fi produse in Romania ci vor fi importate din fabricile companiei situate in vestul Europei.

Produsul va fi utilizat mai ales pentru lucrarile de renovare, o piata foarte buna produs fiind proiectele de reabilitare a monumentelor istorice. Totodata produsul s-a bucurat de succes in cazul proiectelor a izolare a tavanelor din parcarile subterane si centre comerciale.

Marius Dragne, considera ca noul produs va fi un succes pe piata locala:

"Credem ca piata din Romania are un potential mare si consideram ca exista o nevoie urgenta de lucrari de termoizolare de calitate. Romanii sunt in cautarea unor solutii optime pentru scaderea costurilor de locuire"

Prin lansarea noilor placi izolatoare Xella vizeaza atacarea pietei termoizolatiilor de interior. Aceasta piata s-a ridicat anul trecut la cca. 120.000 mc livrati. Pentru primul an de prezenta pe piata de termoizolatii compania si-a propus sa vanda 30.000 mp de placi izolatoare. Segmentul de termoizolatii va genera aproximativ 5% din cifra de afaceri a companiei in Romania.

Anul trecut Xella a inregistrat in Romania o cifra de afaceri de 1,3 milioane euro si vanzari de 9 milioane euro. In 2012 a rezultat o crestere de 27% a cifrei de afaceri pe fondul inaugurarii unei fabrici de BCA in 2010. Noua fabrica de la Paulesti, judetul Prahova, are o capacitate de 400.000 mc, investitia ridicandu-se la suma de 32 milioane euro.

In 2013 isi propune sa finalizeze procesul de integrare a investitiei realizate si sa isi consolideze pozitia pe piata.

In Romania compania a livrat produse pentru proiecte precum Palas Iasi, National Arena, AFI Palace Cotroceni sau Cosmopolis.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional