Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

AFI Europe dezvolta noi proiecte imobiliare dupa rezultate pozitive

A.D. Investiţii /

AFI Park 2 in constructie.

AFI Park 2 in constructie.

In urma succesului inregistrat de centrele comerciale dezvoltate pana acum de AFI Europe Romania, compania intentioneaza sa se concentreze pe realizarea de noi obiective comerciale: AFI Palace B.Noi - in Bucuresti (cu o suprafata inchiriabila de 36.000 mp) si AFI Palace Arad (30.000 mp inchiriabili).

Succesul centrelor comerciale AFI s-a reflectat prin cresterea valorii lor de piata. Astfel, cel mai important activ, AFI Palace Cotroceni, a ajuns sa valoreze 375 milioane de euro, in timp ce AFI Palace Ploiesti a fost evaluat in crestere cu 9 milioane de euro, pana la 58 milioane de euro, odata cu inaugurarea sa la inceputul lunii octombrie a anului curent, au anuntat reprezentantii AFI Europe Romania.

Venitul operational inregistrat de AFI Palace Cotroceni a totalizat 7,1 milioane euro in trimestrul al treilea din 2013, reprezentand o crestere cu 10% comparativ cu aceeasi perioada din 2012. Venitul operational net in primele 9 luni din 2013 a ajuns astfel la 21,2 milioane euro, cu 8% mai mult comparativ cu primele 9 luni ale anului trecut.

In plus, AFI Palace Cotroceni a inregistrat o crestere de 7,7% (in euro) a cifrei de afaceri (vanzarilor) realizata de chiriasi in trimestrul al III-lea comparativ cu aceeasi perioada din 2012 si o crestere de 5,3%, totalizand 145 milioane euro, in primele 9 luni ale anului.

Numarul de vizitatori ai centrului comercial a ramas constant la o medie de 52.000 de vizitatori pe zi, totalizand 14 milioane persoane in primele trei trimestre din 2013, potrivit datelor companiei.

Pe segmentul de birouri, compania a inchiriat recent in totalitate cladirea AFI Park 2, adiacenta centrului comercial AFI Palace Cotroceni. Imobilul de 12.150 mp inchiriabili urmeaza sa fie livrat in aprilie 2014. Dezvoltatorul a inceput deja constructia celei de a treia cladiri de birouri din ansamblu, cu aceeasi suprafata. Cladirea va fi gata in decembrie 2014.

Pe segmentul cladirilor de birouri, AFI intentioneaza sa dezvolte si AFI Business Park, un parc de afaceri clasa A. de 50.000 mp inchiriabili, ce va fi amplasat in apropierea Palatului Parlamentului din Capitala.

AFI Properties, compania mama a AFI Europe, a inregistrat pe trimestrul al treilea din 2013 un profit record, de 22 milioane euro.

In primele 9 luni din 2013 comparativ cu perioada similara din 2012, profitul operational a crescut cu 95%, ajungand la 79 milioane de euro, iar venitului operational net s-a situat la 53,6 milioane euro, cu 10% mai mult.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional