Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

ANALIZĂ RESEARCH AND MARKETSInteligenţa artificială în construcţii, în plină expansiune la nivel mondial

Perspective /

Inteligenţa artificială în construcţii, în plină expansiune la nivel mondial
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Segmentul va avea o creştere agregată anuală de 35,1%, până în 2023

    Inteligenţa artificială (IA) în piaţa construcţiilor este în plină expansiune la nivel mondial, potrivit raportului Artificial Intelligence in Construction Market, realizat de societatea irlandeză Research And Markets.

    Conform analizei, inteligenţa artificială în piaţa globală a construcţiilor va creşte de la 407,2 milioane de dolari în 2018 la 1,831 miliarde de dolari în 2023, ceea ce înseamnă un avans agregat anual de 35,1%.

    Raportul arată că, pe segmentul IA din piaţa construcţiilor, tipul de implementare cloud oferă multiple beneficii, precum costuri operaţionale şi de întreţinere reduse, o complexitate diminuată şi o scalabilitate extinsă.

    Vânzătorii majori de IA analizaţi în raport sunt companiile americane IBM, Microsoft, Oracle, Alice Techno­logies, eSUB, Smartvid.io, Autodesk, Building System Planning, alături de grupul german SAP şi societatea britanică Aurora Computer Services.

    Potrivit raportului, furnizorii de IA în construcţii se concentrează pe implementarea de soluţii solide bazate pe cloud pentru clienţii lor, în condiţiile în care multe organizaţii au început să adopte tipul de implementare bazat pe cloud, care este uşor de utilizat şi accesat, res­pectiv rentabil.

    "Preconizăm că tipul de implementare în cloud va avea o cotă de piaţă tot mai mare în perioada supusă analizei", menţionează raportul, adăugând: "În privinţa tehnologiilor, este de aşteptat ca segmentul de învăţare automată (machine learning) şi cel de învăţare profundă (deep learning) să aibă o dimensiune extinsă pe piaţă în anii următori".

    Conform raportului, America de Nord este aşteptată să aibă cea mai mare cotă de piaţă în domeniul IA destinat construcţiilor, în perioada menţionată. Regiunea nord-americană a fost mereu fruntaşă în adoptarea de tehnologie, fiind un hub pentru multe companii de construcţii avansate din punct de vedere tehnologic.

    Aceste companii au făcut investiţii uriaşe în soluţii de IA pentru piaţa construcţiilor, tot mai mulţi vânzători evoluând în vederea satisfacerii cererii aflate în creştere rapidă, scrie analiza, care preconizează o creştere considerabilă a dimensiunii pieţei din regiune în anii care vin.

    ✓ Machine Learning este un subdomeniu al informaticii şi o ramură a inteligenţei artificiale, al cărui obiectiv este să dezvolte tehnici care dau calculatoarelor posibilitatea să înveţe.

    ✓ Deep Learning este o tehnologie care foloseşte un proces de învăţare stratificat ce permite computerului să clasifice, să stocheze şi să acceseze datele utilizate în acest proces.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional