Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Campus dual de 25 milioane euro în judeţul Argeş

Investiţii /

Sursa foto: facebook / Ligia Deca

Sursa foto: facebook / Ligia Deca

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat contractul pentru campusul dual de la Liceul Tehnologic de Construcţii de Maşini Mioveni. Astfel, 25 de milioane de euro vor fi investite în educaţia din judeţul Argeş. Ligia Deca a mai anunţat că vor fi finanţate 29 de campusuri duale, la nivel naţional, care să acopere toate regiunile de dezvoltare, pentru că din anul şcolar 2029-2030, "ne dorim să avem numai învăţământ dual pe ruta tehnologică". Conform ministrului: "Judeţul Argeş reprezintă judeţul unde se simte pasiunea pentru educaţie şi, pe lângă asta, avem şi o bogată istorie care ne confirmă rolul judeţului în ansamblu, dar şi dedicarea cadrelor didactice. Ce este special la acest campus? În primul rând, faptul că parteneri sunt şapte instituţii sau unităţi de învăţământ - Universitatea din Piteşti, Universitatea Constantin Brâncoveanu din Piteşti, Liceul Tehnologic de Construcţii de Maşini Mioveni, Liceul Tehnologic Dacia Piteşti, Liceul Tehnologic Asta Piteşti, Liceul Tehnologic Ferdinand I Curtea de Argeş şi Liceul Tehnologic Topoloveni. Avem trei unităţi administrativ-teritoriale, Mioveni, Piteşti şi Topoloveni şi înţeleg că acolo este o discuţie vis a vis de parteneriat pe viitor şi doi operatori economici, Societatea Automobile Dacia S.A. şi Societatea GIC Nosag SRL din Bradu.Există patru alţi parteneri - Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş care ne-a fost alături pe perioada întregii vizite, Camera de Comert Industrie şi Agricultură Argeş şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri". Ligia Deca a mai precizat că vor fi finanţate 29 de campusuri duale, la nivel naţional: "Acest campus reprezintă o parte a efortului naţional ca ruta tehnologic duală, ruta care formează viitorii meseriaşi, viitorii profesionişti din toate meseriile de care este nevoie în România să redevină o rută de prestigiu. Practic finanţăm 29 de campusuri duale integrate în întreaga ţară, acoperim toate regiunile de dezvoltare şi facem acest lucru printr-o suplimentare consistentă a bugetului alocat. Iniţial era vorba de o ţintă în PNRR de 10 astfel de campusuri. Vom finanţa 29 pentru că, din anul şcolar 2029 - 2030, ne dorim să avem să avem numai învăţământ dual pe ruta tehnologică. De ce? Pentru că numai în parteneriat cu angajatorii, companiile, cu mediul privat putem să avem o rută tehnologică atractivă pentru familii şi pentru elevi şi, în acelaşi timp, să ne asigurăm că studenţii se pot integra rapid pe piaţa muncii".

    Ministrul Educaţiei a mai spus că "noua lege a educaţiei prevede ruta completă de învăţământ dual: tinerii vor putea să-şi continue specializarea în învăţământul superior". De altfel, această formă de învăţământ se va generaliza din anul 2029. Mai mult, noua Lege a educaţiei prevede ruta completă de învăţământ dual: tinerii vor putea să-şi continue specializarea în învăţământul superior.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional