Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Casă la Domneşti

F.A. Proiecte /

Casă la Domneşti
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Proiectul a fost realizat de S.C. DEF " ART S.R.L. - arhitect Felicia Popescu (mobil: 0721 855 060) şi reprezintă o locuinţă ce va fi amplasată în comuna Domneşti din judeţul Ilfov.

    Suprafaţa construită fără terase 105,00 mp

    Suprafaţa construită cu terase 135,00 mp

    Suprafaţa desfăşurată fără terase şi balcoane213,00 mp

    Suprafaţa desfăşurată cu terase şi balcoane250,00 mp

    Suprafaţa utilă 170,00 mp

    Funcţiuni

    Intrarea în locuinţă se face, la parter, traversând o terasă de 8 mp şi intrând într-un hol, de unde se face distribuţia funcţiunilor. Parterul cuprinde o cameră amplă de zi, cu o suprafaţă de 28 mp, cu acces deschis spre locul de luat masa şi bucătărie. În plus, livingul se deschide spre grădină cu o terasă de peste 21 de mp. Tot la parter se mai află o toaletă de ser-viciu şi centrala termică.

    La etaj se găsesc trei dormitoare, dintre care unul matrimonial de circa 22 mp, cu baie şi garderobă proprii. Celelalte două dormitoare sunt mai mici, rezervate copiilor şi au suprafeţe de circa 13 - 14 mp. Ambele au acces la aceeaşi baie. Unul dintre cele două dormitoare mici are şi ieşire pe un balcon de 8 mp.

    Sistemul constructiv

    Construcţia va fi executată pe fundaţii continue cu tălpi de fundare de 60 cm x 80 cm, o structură în cadre cu grinzi, stâlpi şi planşee de 13 cm grosime din beton armat.

    Închiderile exterioare vor fi realizate din zidărie de cărămidă de 30 cm grosime. Peste aceste zidării, cât şi pe elementele de structură din beton armat, se va monta, la faţa exterioară, o termoizolaţie din polis-tiren extrudat de 5 cm grosime.

    Comparti-men-tările interioare vor fi tot din cărămidă de 30 cm, 25 cm şi 15 cm sau din pereţi cu două feţe din gips-carton pe structură metalică uşoară.

    Finisajele interioare

    Pereţii interiori vor fi tencuiţi cu mortar de var - ci-ment, de 2-3 cm grosime, peste care se va aplica un placaj cu faianţă în bai şi bucătărie. Tavanele urmează să fie finisate similar.

    Pardoselile interioare vor fi din parchet lamelar în holul de etaj, scara spre etaj, living şi dormitoare şi cu gresie ceramică în holul de la parter, băi şi bucătărie. La terasa şi balcoane, pardoseala va fi executată din gresie ceramică mată de exterior pozată pe beton de pantă.

    Închiderile laterale vor fi completate cu tâmplărie din P.V.C. şi geam termopan low-e la închideri de goluri - ferestre şi uşi de balcon.

    Finisajele exterioare

    Tencuielile exterioare vor fi executate cu mortar de ciment, drişcuite fin, faţadele fiind zugrăvite cu vops-ea pentru tencuieli decorative.

    Acoperisul va avea învelitoarea din ţiglă ceramică, pe o şarpantă din lemn pe scaune cu panta 15° faţă de orizontală.

    Clădirea va fi dotată cu centrală termică proprie, cu tiraj forţat (combustibil gaze) pentru încălzire şi apă caldă menajeră.

    Utilităţi

    Construcţia va fi racordată la reţelele existente în zonă - respectiv energie electrică şi gaze. Scurgerea apelor meteorice se realizează în incintă.

    Pentru reţeaua de apă va fi realizat un puţ cu o adâncime de 25,00 m care deserveşte întreaga gospodărie.

    Canalizarea se va face prin colectarea apelor mena-jere într-un bazin vidanjabil etanş - o cuvă din beton armat, hidroizolată la exterior, amplasată pe un radier general, prevăzută cu o gură de curăţire.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional