Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Complex multifunctional pe fosta fabrica de bere Grivita

A.D. Investiţii /

Fabrica de Bere Grivita

Fabrica de Bere Grivita

Pe platforma fostei fabrici de bere Grivita (Luther) amplasata pe soseaua Orhideelor, langa actualul Pasaj Basarab din Bucuresti, urmeaza sa fie construit un complex multifunctional, potrivit Planului Urbanistic Zonal Soseaua Orhideelor nr. 46, aprobat recent de Primaria Municipiului Bucuresti.

Pe terenul de 2,7 hectare detinut de Heineken Romania este propusa realizarea unui centru comercial cu regim de inaltime P+1, cu accente P+2, cu o suprafata despasurata de 16.300 mp. La acestea se adauga 4 cladiri de birouri, din care doua cu inaltime de P+15, cu o suprafata desfasurata de 28.000 mp si doua cu regim P+3 si o suprafata desfasurata de 6.690 mp. Pe teren vor mai fi realizate doua cladiri cu regim de inaltime P+3 si o suprafata desfasurata cumulata de 2.900 mp.

Deoarece pe platforma exista in prezent structurile fostei fabrici de bere Luther, cladirile vor fi demolate in cea mai mare parte, cu exceptia constructiilor care sunt clasate ca monumente istorice: Maltaria, Orzaria, corpul administrativ si fatada de la atelierele si magaziile dinspre str. Fluviului. Astfel, Maltaria va fi transformata intr-o cladire mixta cu restaurante, birouri si hotel. Cladirea adminsitrativa va deveni spatiu expozitional, cu cafenea - librarie, iar Orzaria va fi transformata intr-o cladire de birouri, cu restaurant si berarie la parter. Fatadada depozitului va fi inglobata intr-o constructie multifunctionala.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional