Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, modernizat cu fonduri prin PNRR

Finanţare /

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, modernizat cu fonduri prin PNRR
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi va fi modernizat cu fonduri accesate prin PNRR. În total este vorba despre aproape 15 milioane de lei, sumă din care reprezentanţii Consiliului Judeţean doresc să implementeze aici soluţii energetice inteligente. În acest scop, consilierii judeţeni au aprobat, în luna septembrie 2022, indicatorii tehnico-economici ai proiectului de modernizare a sediului Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi.

    "Am depus deja de mai mult timp un amplu proiect pe fonduri europene pentru eficientizarea energetică a sediului Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, instituţie emblematică pentru Galaţi. Suntem deja la ultimele etape de verificare, astfel că sperăm să semnăm şi contractul de finanţare în scurt timp. În plus, pentru a putea lansa şi procedurile de achiziţie publică, am aprobat indicatorii tehnico-economici ai acestui proiect, prin care vom monta inclusiv sisteme de management energetic şi de producere a energiei verzi. Clădirea va fi reabilitată termic, vor fi schimbate uşile şi geamurile, vor fi implementate soluţii inteligente de umbrire pentru sezonul cald, iar toate sistemele de încălzire, iluminat, climatizare şi ventilare mecanică vor fi modernizate şi integrate într-un sistem inteligent de monitorizare şi control. Mai mult, prin acest proiect vor fi montate şi staţii de încărcare pentru maşinile electrice. Valoarea acestui proiect este de 14.699.538 de lei", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

    Proiectul a fost depus spre finanţare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

    Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răzvan Angheluţă" este amplasat aproape de faleza Dunării, ocupând o suprafaţă de 18 hectare. Muzeul s-a înfiinţat în anul 1956, într-o clădire situată central, pe baza unei colecţii de geologie - mineralogie privată (colecţia Pasha), la care s-a adăugat o expoziţie de faună prezentată dioramatic şi un acvariu cu peşti exotici. Din 1990, muzeul s-a transformat într-o instituţie complexă, cu următoarea structură: muzeu, acvariu, planetariu, grădină botanică. Din 1992 a început construirea complexului muzeal actual, care a fost redat circuitului public în 2003. Patrimoniul muzeului depăşeşte 60.000 de piese ştiinţifice.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional