Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Consiliul Judeţean ArgeşInvestiţii mai mici cu o treime decât anul trecut

F.A. Investiţii /

Consiliul Judeţean Argeş are un buget de investiţii în 2009 în valoare de 35,38 milioane lei. Acesta reprezintă însă doar 66,8% din bugetul de investiţii de anul trecut.

Veniturile proprii ale Consiliului Judeţean au înregistrat o uşoară creştere în acest an, până la valoarea de 92,7 milioane lei, faţă de 90 milioane lei în 2008, ne-a precizat doamna Eleonora Cîrstea, directorul executiv al Direcţiei Economice din cadrul Consiliului Judeţean Argeş.

Proiect ISPA de peste 18 milioane euro pentru înlocuirea gropilor de gunoi

Cel mai important proiect al Consiliului Judeţean aflat în derulare vizează ecologizarea site-urilor contaminate, prin închiderea vechilor gropi de gunoi şi deschiderea unui depozit ecologic, precum şi implementarea unui sistem de management integrat al deşeurilor solide. Proiectul este finanţat prin Instrumentul pentru Politici Structurale de Pre-Aderare (ISPA), iar valoarea totală a contractului de finanţare este de 18,37 milioane euro. În acest scop. Consiliul Judeţean a contractat şi un împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în valoare de 6,12 milioane euro pentru contractele de asistenţă tehnică şi contractul de achiziţii de bunuri şi echipamente. Proiectul urmează să fie finalizat la data de 31.12.2010, precizează domnul Florian Despan, director executiv în cadrul Consiliului Judeţean Argeş.

Au fost semnate contracte prin POR în valoare totală de aproape 113 milioane de lei

Prin Programul Operaţional Regional (POR) au fost semnate trei contracte de finanţare. Primul proiect urmăreşte modernizarea DJ 734 Voineşti-Lereşti-Voina în vederea dezvoltării infrastructurii de turism. Valoarea totală a contractului de finanţare este de 51,14 milioane lei, iar durata contractului este de 28 de luni.

Al doilea proiect vizează modernizarea DJ 703I - Muşăteşti-Brăduleţ-Brădetu-Poienile Vâlsanului, în vederea dezvoltării infrastructurii de turism. Valoarea totală este de 46 milioane lei, iar durata contractului este de 24 de luni.

Un alt program se referă la modernizarea DJ 730 - Podul Dâmboviţei- Dâmbovicioara-Ciocanu-limită cu Judeţul Braşov, tot în vederea dezvoltării infrastructurii de turism. Valoarea totală este de 15,74 milioane lei, iar durata contractului este de 16 luni.

De asemenea, urmează să fie promovat prin POR, Axa 5, încă un proiect pentru dezvoltarea infrastructurii turistice în zona montană Vidraru - Cumpăna. Prin acesta ar urma să fie reabilitaţi 390 km de trasee turistice, să fie construite patru refugii de creastă şi patru baze de salvare. Valoarea totală este de 14,6 milioane euro.

Portofoliul de proiecte pentru anul viitor este în curs de elaborare şi va fi supus aprobării plenului Consiliului Judeţean Argeş în luna decembrie, mai spune domnul Despan.

Proiecte în derulare de peste 130 de milioane de lei pentru reţelele de apă şi canalizare

În Programul de alimentare cu apă a satelor, aprobat prin HG nr. 577/1997, cu modificările şi completările ulterioare, pe anul 2009 sunt incluse 21 de comune din judeţ, iar valoarea cumulată a aces-tor proiecte este de 30,49 milioane lei. Dintre acestea, cele mai mari valori au fost atribuite pentru alimentarea cu apă a comunei Mihăieşti, sat Mimaient, respectiv 7,97 milioane lei şi comunei Raca, respectiv 4,25 milioane lei, relatea-ză domnul Alin Stoicea, director executiv al Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Argeş.

Prin Programul de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural, aprobat prin O.G. 7/2006, se aflau în derulare în luna octombrie 26 de proiecte care vizau realizarea sau modernizarea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare în tot atâtea comune din judeţ. Valoarea totală a aces-tor proiecte este de 102,28 milioane lei. Cele mai mari sume au fost atribuite comunelor Slobozia - 19,5 milioane lei, Nucşoara - 6,13 milioane lei şi Corbi, respectiv 5,46 milioane lei.

Prin acelaşi program erau în derulare 25 de proiecte, în tot atâtea comune, pentru construirea de baze sportive. Valoarea totală a acestora este de 15,39 milioane lei.

Tot prin Programul de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural, în 2009 au fost iniţiate alte 14 proiecte noi vizând alimentarea cu apă, realizarea de reţele de canalizare sau de punţi pietonale şi poduri. Aceste proiecte au o valoare cumulată de 32,74 milioane lei, completează domnul Stoicea.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional