Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Consiliul Judeţean Brăila Investiţii în curs de execuţie de peste 133 milioane de lei

F.A. Investiţii /

Investiţii în curs de execuţie de peste 133 milioane de lei

Consiliul Judeţean Brăila a raportat, la finele lunii octombrie, investiţii în curs de execuţie cu o valoare totală de peste 133 milioane de lei. Potrivit datelor furnizate de conducerea Consiliului, cea mai amplă investiţie în derulare este restructurarea şi lărgirea DJ Viziru - Cuza Vodă - Mihai Bravu, în valoare totală de 64,79 milioane lei. Termenul de finalizare este 31 ianuarie 2011.

Oficialii Consiliului Judeţean Brăila (CJB) ne-au spus că tot în 2011 trebuie să se încheie şi reabilitarea, modernizarea, echiparea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, în valoare totală de 42,67 milioane lei.

Alte investiţii cu execuţie multianulă sunt reabilitarea, modernizarea, echiparea Spitalului Pneumoftiziologie Brăila (2,9 milioane lei, cu finalizare în 29 octombrie 2010, reabilitarea, modernizarea şi echiparea Spitalului de Obstretică şi Ginecologie Brăila (2,6 milioane lei, cu finalizare tot în 29 octombrie 2010, dar şi reabilitarea clădirilor Secţiei Etnografie a Muzeului Brăilei, Centrului Cultural Nica Petre, Casei Memoriale Panait Istrati, Muzeul Brăilei corp B şi C, aflate în centrul istoric al Municipiului Brăila (12,57 milioane lei, cu finalizare în aprilie 2010). La finele acestui an, vor fi încheiate şi lucrările de reparare a podurilor peste râul Buzău, la Nisipurile şi Scorţaru Nou (7,64 milioane lei).

CJB a reuşit să contracteze fonduri europene pentru aceste investiţii. Conducerea CJB ne-a declarat că amplul proiect de restructurare a DJ Viziru - Cuza-Vodă - Mihai Bravu este finanţat prin POR, Axa Prioritară 2 - Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale, domeniul major de intervenţie (DMI) 2.1. La finele lunii octombrie, fuseseră încheiate contractele de lucrări, de supervizare lucrări, de servicii de audit, de servicii de tipărire materiale promoţionale, de servicii de proiectare pagină web. În data de 18 iunie 2009 au fost demarate lucrările de execuţie, fiind realizate, până la finele lunii octombrie, în proporţie de 17%.

Tot prin POR, dar Axa Prioritară 3 - Îmbunătăţirea infrastructurii sociale,DMI 3.1 sunt finanţate şi lucrările menţionate pentru spitalele brăilene. Astfel, pentru echiparea Ambulatoriului de Specialitate Integrat în cadrul Spitalului Pneumoftiziologie Brăila a fost încheiat contractul de finanţare şi au demarat procedurile de achiziţie publică. Pentru modernizarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat în cadrul Spitalului de Obstretică şi Ginecologie, lucrările sunt într-un stadiu similar, iar pentru modernizarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, la finele lunii octombrie fuseseră, de asemenea, demarate procedurile de achiziţie publică.

Prin Phare 2005, CJB finanţează repararea podurilor peste râul Buzău.

Prin POR Axa 5 privind dezvoltarea turismului s-au contractat fondurile pentru proiectul "O poartă spre patrimoniul cultural brăilean - reabilitarea clădirii de patrimoniu Ana Aslan nr.27-29", în valoare totală de aproape 11 milioane de lei.

Proiecte depuse pentru atragerea de finanţare comunitară

CJB a mai depus încă trei mari proiecte pentru atragerea de finanţare comunitară, în valoare totală de peste 27 milioane de lei. Este vorba despre Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" - Un pol de dezvoltare a turismului cultural în judeţul Brăila, în valoare totală de aproape 23 milioane de lei. Proiectul a fost depus pe Axa 5 a POR - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului şi, la finele lunii octombrie, se afla încă în evaluare.

O altă investiţie aflată în evaluare pe aceeaşi Axă este reabilitarea clădirii de patrimoniu Piaţa Traian nr. 2. Valoarea totală a lucrărilor este de aproape 4 milioane de lei. Tot în evaluare era, la finele lunii octombrie, şi proiectul realizării unei instalaţii solare pentru prepararea apei calde menajere în cadrul spitalului de Obstretică şi Ginecologie Brăila. Valoarea totală a inves-tiţiei este de circa 4,5 milioane de lei, iar fondurile pot fi accesate printr-un program finanţat de Guvern, privind înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire cu sistemele care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană ori alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului.

Consiliul Judeţean Brăila are un buget propriu de investiţii de 59 milioane de lei

Valoarea totală a bugetului de investiţii pe 2009 al Consiliului Judeţean Brăila este de circa 59 milioane de lei. Oficialii CJB ne-au spus că acest buget este sensibil mai mare decât cel alocat în 2008 - circa 37 milioane de lei. Veniturile înregistrate de CJB pe primele nouă luni al acestui an s-au cifrat la 3 milioane de lei şi au fost mult mai mare decât cele colectate în perioada similară a anului trecut (2 milioane de lei).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional