Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Consiliul Judeţean Covasna va investi, în acest an, aproape 19 milioane de lei

F.A. Investiţii /

Consiliul Judeţean Covasna va investi, în acest an, aproape 19 milioane de lei

Autorităţile din judeţul Covasna au un buget de investiţii, aferent anului în curs, de circa 18,89 milioane de lei. Deteter Janos, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), ne-a precizat că, în primul semestru al anului, cheltuielile de capital s-au ridicat la peste 1,55 milioane de lei.

Din suma totală alocată pentru investiţii, fondurile bugetare reprezintă aproximativ 18,53 milioane de lei, restul de 355.250 de lei fiind valoarea unui grant.

În infrastructura rutieră, reprezentanţii CJ Covasna şi-au propus să investească, în anul în curs, aproape 4,87 milioane de lei.

În prezent, se află în derulare mai multe obiective investiţionale, printre care se numără reconstruirea şcolii primare Dobolii de Sus, proiect de 305.000 de lei - fonduri nerambursabile şi 150.000 de lei - din fondul de rulment. Antreprenorul este firma "Valdek Impex".

Spălătoria Spitalului Judeţean Sf. Gheorghe, realizată de "Construcţii Ordog", costă 650.000 de lei.

Suma de 821.000 de lei este destinată lucrărilor care sunt derulate în parcul memorial al covăsnenilor de pretutindeni. În acest caz, antreprenorul este societatea "Windoors".

Reabilitarea Şcolii Populare de Arte şi Meserii şi finalizarea lucrărilor la Incubatorul de Afaceri reprezintă alte două obiective de investiţii ale CJ Covasna. Valoarea acestora se ridică la 402.400 lei şi, respectiv 1,05 milioane de lei, iar contractele sunt desfăşurate de "Attrium" şi "Import -Export Consac".

Drumul judeţean 121C se află, de asemenea, în atenţia autorităţilor, care au alocat 785.000 de lei pentru refacerea infrastructurii şi consolidarea taluzului pe DJ 121C. Antreprenorul este firma "Multipland".

Totodată, firma de consultanţă "Intergroup Engineering" se ocupă de implementarea sistemului integrat de management al deşeurilor, contra valorii de 132.000 de lei. Toate obiectivele amintite sunt finanţate cu bani din fondul de rulment al CJ Covasna, ne-a precizat Deteter Janos.

Potrivit domniei sale, în cel de-al doilea semestru al anului, urmează să fie consolidată şi reamenajată clădirea Bazarului - investiţie de 950.000 de lei şi să fie continuate lucrările la Centrul de reabilitare pentru copiii cu handicap sever din Chilieni, în valoare de 87.000 de lei.

Printre alte obiective ce urmează să fie demarate, se mai regăsesc reabilitarea drumului judeţean 131 limita judeţului Braşov - Baraolt -limita judeţului Harghita, contra sumei de 4 milioane de lei, precum şi achiziţionarea Muzeului etnografic Cernat, în valoare de 500.000 de lei, a terenurilor aferente parcurilor turistice - 350.000 de lei şi ansamblului tehnic Planul înclinat, de 1 milion de lei.

Unele dintre aceste investiţii vor fi licitate în cea de-a doua parte a anului. Alte două contracte ce vor fi atribuite în lunile următoare presupun expertizarea podurilor şi construirea unui zid de sprijin pe DJ 121C Şugas Băi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional