Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Consiliul Judeţean Galaţi Proiecte europene de circa 20 de milioane de euro

F.A. Investiţii /

Consiliul Judeţean Galaţi

Consiliul Judeţean Galaţi

Pentru a nu fi nevoiţi să renunţe, din cauza efectelor crizei financiare, la proiectele de investiţii, reprezentanţii Consiliului Judeţean Galaţi (CJG) şi-au orientat atenţia către atragerea fondurilor europene, astfel încât, pentru acest an, şi-au propus să acceseze peste 20 de milioane de euro. "Comparativ cu anul trecut, suma alocată cheltuielilor de capital în anul 2009 este mai mare cu aproximativ 50% datorită cofinanţării proiectelor cu finanţare nerambursabilă", a subliniat Eugen Chebac, preşedintele CJG.

În cea mai mare parte, fondurile europene au fost accesate prin Programul Operaţional Comun România - Ucraina - Republica Moldova 2007-2013. Este vorba de o sumă de 10 milioane de euro, care vor fi folosiţi pentru Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi şi Centrul Transfrontalier de Monitorizare, alarmare şi intervenţie în situaţii de urgenţă.

Eugen Chebac a adăugat că, tot prin Programul Operaţional Comun Româ-nia - Ucraina - Republica Moldova 2007-2013, au mai fost depuse alte trei proiecte în valoare totală de circa trei sute de mii de euro, iar banii urmează să fie folosiţi pentru "Promovarea culturală comună - mijloc de dezvoltare a cooperării euroregionale la Dunărea de Jos", "Acţionând împreună pentru un mediu mai bun" şi "Costum popular: unitate şi varietate la Dunărea de Jos".

CJG a mai accesat cinci milioane de euro şi prin Programul Operaţional Regional (POR). Banii au fost repartizaţi dezvoltării unor imobile din oraş şi îmbunătăţirea infrastructurii. "2,5 milioane de euro au fost atraşi prin POR AXA prioritară 1, iar suma va fi alocată pentru ridicarea Centrului Multicultural . De asemenea, alţi 2,1 milioane de euro au fost accesaţi prin acelaşi program, AXA prioritară 3 - Îmbunătăţirea infrastructurii. Banii au fost distribuiţi pentru dotarea cu tehnică de intervenţie performantă", a precizat Eugen Chebac.

Investiţii în derulare de peste 100 milioane de lei

Eugen Chebac, preşedintele CJG, susţine că cea mai mare parte a fondurilor europene care a fost, deja, accesată în 2009, respectiv 105 milioane de lei, şi a fost alocată pentru reabilitarea drumurilor judeţene. "Primul proiect depus este cel care vizează reabilitarea şi modernizarea DJ 251 între municipiile Tecuci şi Galaţi, în valoare de aproximativ 66 de milioane de lei", a adăugat domnia sa.

Restul banilor, respectiv de 39 de milioane de lei, vor fi redistribuiţi pentru modernizarea, extinderea şi dotarea ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Clinic "Sf. Apostol Andrei" Galaţi (11 milioane de lei), modernizarea Parcului Zoo (13 milioane de lei) şi alte investiţii mai mici pentru reabilitarea unor imobile.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional