Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

EURO 2020Arene modernizate, infrastructură îmbunătăţită

Investiţii /

Arene modernizate, infrastructură îmbunătăţită
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Campionatul European de Fotbal a fost precedat de ample lucrări de infrastructură. O arenă a fost modernizată (Arena Naţională), alte trei reconstruite (Giuleşti, Steaua, Arcul de Triumf), iar în Capitală au avut loc mai multe lucrări legate de transportul public (linia Gara de Nord - Otopeni, linii speciale de autobuz...) şi nu numai.

    Cel mai mare stadion din ţara noastră a intrat la sfârşitul anului trecut într-un proces de modernizare pentru a îndeplini în totalitate condiţiile impuse de UEFA pentru găzduirea celor patru partide din cadrul EURO 2020. Suprafaţa de joc a fost schimbată, Primăria Capitalei executând lucrările prin care a fost îndepărtat vechiul gazon şi la finalul cărora a fost plantat noul covor de iarbă cu tehnologie hibrid. Acest lucru presupune iarbă naturală montată pe un covor artificial, care asigură o mai bună stabilitate şi rezis­tenţă la uzură. Arena Naţională se alătură astfel marilor stadioane ale Europei care asigură cea mai bună calitate a gazonului prin noua tehnologie. Instalaţia de nocturnă a Arenei Naţionale a fost modernizată în vederea turneului final al Campionatului European de fotbal (11 iunie - 11 iulie). Ţara noastră a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile Austria - Macedonia de Nord (13 iunie), Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie), Ucraina - Austria (21 iunie), toate în Grupa C, precum şi partida din optimi care va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

    Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat că pentru ţara noastră ar fi fost o mare pierdere dacă Bucureştiul ar fi fost exclus de pe lista oraşelor gazdă ale EURO 2020: "Am depus dosarul de candidatură pentru EURO 2020 în urmă cu 7 ani, au fost şapte ani cu multe sacrificii şi provocări, în care am schimbat 7 guverne, 7 miniştri ai sportului şi cinci primari generali ai Capitalei. Acum un an pandemia a dat peste cap toate aceste planuri şi EURO 2020 a trebuit să fie amânat. Ultima provocare pe care am avut-o a fost legată de prezenţa spectatorilor pe stadioa­nele din Europa şi de la Bucureşti. De aceea suntem foarte recunoscător ministrului Eduard Novak, pentru toată dedicarea pe care a pus-o în acest proiect şi pentru faptul că a reuşit să realizeze un consens la nivel guvernamentale, astfel încât Bucureştiul să nu fie pe acea listă scurtă asemeni oraşului Bilbao. Ar fi fost o mare pierdere pentru noi să nu avem meciuri la Bucureşti. (...) EURO 2020 a reprezentat şi reprezintă în continuare o oportunitate unică în primul rând în ceea ce priveşte infrastructura. Ultimele investiţii la nivel de infrastructură au avut loc în anii "70 şi fără stadioane moderne nu putem dezvolta fotbalul. Moştenirea celor trei stadioane este cea mai importantă, când ne uităm la nivel de infrastructură trebuie să înţelegem că aceasta nu reprezenta un moft al Federaţiei Române de Fotbal, al celor care au jucat fotbal la cel mai înalt nivel. Trebuie să ne uităm şi la celelalte proiecte de infrastructură care vor rămâne în urmă, nu doar la stadioane. Rămâne un aeroport Băneasa modernizat, o cale ferată către aeroport. Când ne dorim să concurăm cu ţări vecine trebuie să ne gândim că ei au creat cel puţin 20 de stadioane în ultimii ani. EURO 2020 reprezintă totodată şi o oportunitate unică de a inspira o nouă generaţie de copii să joace fotbal. Înainte de pandemie ajunsesem la 300.000 de jucători de fotbal, pandemia ne-a oprit, dar o să continuăm. Ne-am implicat în grădiniţe, în mediul rural, pentru că asta este datoria noastră. Ţinta noastră este ca până în 2026 să dublăm acest număr, să vorbim de peste 600.000 de români care joacă fotbal în ţara noastră".

    Programată iniţial în 2020, competiţia a fost amânată pentru 2021 ca urmare a pandemiei de coronavirus. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021. Cele 11 oraşe sunt: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Sevilla (Spania).

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional