Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

INVESTIŢIE DE 2,5 MILIARDE EUROTurcia a inaugurat cel mai lung pod suspendat din lume

Investiţii /

Turcia a inaugurat cel mai lung pod suspendat din lume
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Bülent Turan, membru AKP, partid aflat la guvernare: "Canakkale va fi perla turismului turcesc"

    Turcia a inaugurat, în această primăvară, cel mai lung pod suspendat din lume, construit peste Strâmtoarea Dardanele - frontiera naturală între Europa şi Asia, care leagă Marea Egee de Marea Marmara.

    Podul "Canakkale 1915" are o lungime de 4,6 km, respectiv 2 km (2.023 metri) între cei doi piloni, şi este primul care se întinde peste această strâmtoare de circa 60 de km. Până la inaugurarea sa, cel mai lung pod suspdendat din lume a fost Akashi-Kaikyo din Japonia, care are o lungime de 3,9 kilometri şi o întindere principală de 1.992 metri.

    Construcţia podului "Canakkale 1915" a fost realizată de un consorţiu de companii turceşti şi sud-coreene. Potrivit France Presse, investiţia în acest pod a totalizat 2,5 miliarde de euro. Noul pod, care se adaugă altor trei poduri din Istanbul care leagă cele două continente, va permite conectarea Traciei de Est de Anatolia, ocolind Istanbulul.

    "Canakkale 1915" face posibilă traversarea strâmtorii în doar şase minute. Până în prezent, strâmtoarea era traversată doar cu feribotul, iar călătoria dura aproximativ 90 de minute.

    Construcţia podului a început la data de 18 martie 2017.

    Conform ministrului turc al Trans­portului şi Infrastructurii, Adil Karaismailoglu, construcţia podului a fost finalizată cu 18 luni mai devreme, ceea ce a dus la realizarea unor economii de 411 milioane de euro.

    "Acest pod va revigora turismul, agricultura şi industria din ţara noastră. Canakkale va fi perla turismului turcesc", a declarat Bülent Turan, membru al Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP, aflat la guvernare), citat de cotidianul Milliyet.

    Piaţa construcţiilor din Turcia este aşteptată să crească cu 51,64 miliarde de dolari în perioada 2021 - 2026, respectiv să aibă un avans anual compus (CAGR) de 5,08% în intervalul menţionat, conform unui raport Technavio Research. Pentru 2022, avansul este estimat la 4,76%.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional