Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Jocurile de la domiciliu vor intra într-o nouă etapă

Perspective /

Jocurile de la domiciliu vor intra într-o nouă etapă
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Amatorii de jocuri video au motive de bucurie, doi giganţi îşi unesc forţele pentru a oferi experienţe demne de secolul XXI. Microsoft şi Sony au convenit un parteneriat strategic în cadrul căruia Sony va folosi sistemul cloud al Microsoft pentru streamingul de jocuri şi media, iar cele două companii vor colabora pentru dezvoltarea de senzori pentru imagini.

    Acordul este într-o fază preliminară, urmând să fie stabilite multe detalii. Proprietarii a două francize importante, platforma Xbox a Microsoft şi PlayStation a Sony vor colabora pentru streamingul de jocuri şi de conţinut de către consumatori şi vor oferi producătorilor de jocuri noi instrumente de dezvoltare a acestora. "Microsoft este de mulţi ani un partener major de afaceri pentru noi, deşi cele două companii sunt concurente în anumite domenii. Cred că dezvoltarea împreună, în viitor, a unor soluţii cloud va contribui mult la progresul conţinutului interactiv", a afirmat directorul general al Sony, Kenichiro Yoshida, într-un comunicat. Acordul Sony cu Microsoft survine întrun moment în care afacerile cu jocuri ale companiei încetinesc, odată cu apropierea sfâr-şitului ciclului de viaţă al consolei PlayStation 4.

    Analiştii anticipează că Sony va lansa generaţia următoare a consolei în 2020, pentru a înlocui versiunea actuală, care are cinci ani, dar pentru acest an Sony a anticipat un declin al profitului. În cazul Microsoft, acordul este benefic diviziei de cloud computing, care a contribuit luna trecută la creşterea capitalizării de piaţă a grupului la peste 1.000 de miliarde de dolari. Liderul pieţei este Amazon Web Services.

    Amazon a progresat şi pe piaţa jocurilor, oferind dezvoltatorilor noi instrumente tehnologice şi prin achiziţia de aproape 1 miliard de dolari a Twitch, prin intermediul căreia gamerii pot urmări alţi jucători concurând pe piaţa e-spor-turilor.

    Pe de altă parte, Sony este şi un furnizor major de cipuri pentru camere foto destinate smartphone-urilor şi altor dispozitive.

    Sony şi Microsoft ar putea dezvolta noi cipuri de imagine care să utilizeze tehnologia de inteligenţă artificală a Microsfot pentru clienţii business. Cele două companii nu au precizat cum ar fi folosite cipurile respective. Camerele inteligente sunt utilizate în prezent în aplicaţii precum identificarea pieselor defec-te care ies de pe liniile de fabricaţie cu o acurateţe mai mare decât ins-pectorii umani. Sony şi Microsoft au mai anunţat că vor studia cum să folosească instrumentele de inteligenţă artificială ale Microsoft la produsele de consum ale Sony pentru a oferi experienţe extrem de intuitive şi prietenoase cu utilizatorii.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional