Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Judeţul GorjBugetul de investiţii este cu 65% mai mare faţă de anul trecut

F.A. Investiţii /

Bugetul de investiţii este cu 65% mai mare faţă de anul trecut

Valoarea totală a bugetului de investiţii al Consiliului Judeţean Gorj este în 2009 de 76,66 milioane lei. Această valoarea este mai mare cu 30,19 milioane lei decât cea înregistrată anul trecut.

Veniturile proprii au fost incluse în bugetul pe anul 2009 la valoarea de 81,96 milioane lei, comparativ cu 48,6 milioane lei, cât s-a înregistrat în 2008. Dar, până la sfârşitul lunii septembrie, a fost realizat doar 70% din bugetul de venituri proprii. Astfel, s-a constatat o scădere accentuată a încasărilor în primele nouă luni comparativ cu perioada similară a anului trecut sau comparativ cu nivelul bugetului aprobat pe 2009, a explicat doamna Carmen Toropu, referent în cadrul Direcţiei Juridice a Consiliului Judeţean Gorj.

Reabilitarea drumurilor - cel mai important obiectiv investiţional

Cel mai important obiectiv investiţional în derulare are în vedere reabilitarea drumurilor judeţene DJ 665 şi DJ 675C. Contractanţii sunt Secol SpA şi Secol România. Valoarea contractată în 2009 este de 43,8 milioane de lei, iar finalizarea este prevăzută pentru ianuarie 2011. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa 2, măsura 2.1. Valoarea totală a proiectului este de 92,37 milioane lei, din care contribuţia nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) este de 65,47 milioane de lei, 10,01 milioane de lei reprezintă contribuţia de la bugetul naţional, iar restul de 16,88 milioane lei revine Consiliului Judeţean. Prin acest proiect vor fi reabilitaţi 58,8 km de drum, vor fi modernizate 53 de podeţe şi va fi construit un podeţ nou.

Al doilea proiect ca valoare vizează reabilitarea drumului judeţean DJ661 Ţânţăreni - Târgu Cărbuneşti - Săcelu - Crasna. Contractul este atribuit asociaţiei de operatori economici SCT - Dimar - Proredrum. Valoarea totală a proiectului este de 38,07 milioane de lei, iar termenul de finalizare este în februarie 2010.

Cel mai important obiectiv investiţional propus la sfârşitul anului 2009 se referă la reabilitarea drumului judeţean DJ 673 Şiacu - Borăscu - Turceni -Broşteni. Valoarea estimată a proiectului este de 20,75 milioane de lei, au precizat reprezentanţii Direcţiei Cooperare, Dezvoltare Regională şi Relaţii Externe, din cadrul Consiliului Judeţean Gorj.

Proiecte prin POR pentru reabilitarea reţelei de drumuri şi a infrastructurii sociale

Consiliul Judeţean Gorj a depus spre finanţare două proiecte în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa 2, măsura 2.1 - Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene şi străzi urbane. Primul are în vedere reabilitarea sistemului rutier DJ 672 Ciuperceni - Godineşti - Tismana-Topeşti - Peltişani - Brădiceni - Buduhala, iar al doilea DJ 675 - Târgu Cărbuneşti - Ţicleni - Peştea-na - Jiu. Deşi proiectele au primit avizul Comitetul Regional de Evaluare Strategică şi Corelare Centru (CRESC), măsura a fost închisă până la o eventuală realocare de fonduri.

Un alt proiect, depus în cadrul POR, pe Axa prioritară 3, "Îmbunătăţirea infrastructurii sociale", domeniul major de intervenţie 3.1, vizează reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Valoarea totală a proiectului este de 20,35 milioane lei, din care cheltuielile eligibile reprezintă 17,10 milioane lei, au precizat reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj.

Consiliul Gorj a contractat în 2007 un credit în valoare de 70 milioane de lei în vederea reabilitării drumului judeţean DJ 661 Ţânţăreni - Târgu Cărbuneşti - Crasna, au adăugat reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional