Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Judeţul Harghita: investiţii de circa 55 milioane de lei, în 2007

F.A. Investiţii /

Judeţul Harghita: investiţii de circa 55 milioane de lei, în 2007

Pe parcursul anului curent, în Judeţul Harghita, vor fi derulate investiţii în valoare de aproximativ 54,77 milioane de lei, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Bunta Levente. Domnia sa ne-a precizat că, din totalul alocat pentru realizarea investiţiilor din acest an, peste 1,28 milioane de lei au fost cheltuite în primele şase luni. Banii alocaţi pentru 2007 reprezintă surse de la bugetul local în valoare de aproximativ 1,28 milioane de lei, împrumuturi interne de 40 milioane de lei şi cheltuieli evidenţiate în afara bugetului local, de 13,5 milioane de lei.

Dintre obiectivele derulate în acest an, se evidenţiază cele din domeniul construcţiilor - amenajarea centrului multifuncţional, inclusiv locuinţe de serviciu, în valoare de 1,59 milioane de lei. În localitatea Remetea se află în construcţie locuinţe sociale, finanţate din bani de la bugetul de stat (pentru 2007 au fost alocate 300.000 de lei) şi din fonduri proprii.

Localitatea Lupeni are, deja, apă

Programul de alimentare cu apă, conform HG 687/1997 şi 1036/2004, se află şi el în plină derulare. Astfel, un număr de şapte localităţi vor avea apă, investiţia totală aferentă anului în curs ajungând la aproape 5,9 milioane de lei din credit guvernamental şi 454.000 de lei de la bugetul local. Lucrările aferente a trei dintre locaţiile vizate (Avrămeşti, Sândominic şi Mugeni) vor fi derulate în acest an, alte trei localităţi - Ditrău, Remetea şi Siculeni - vor avea apă anul viitor, în Lupeni fiind deja finalizată investiţia.

De asemenea, alte nouă sate vor fi alimentate cu apă, în baza HG 577/1997. Una dintre lucrări va fi terminată în 2009, trei sate vor avea apă în acest an, restul de cinci localităţi urmând să beneficieze de sistem de apă anul viitor. Valoarea totală a programului se ridică la circa 21,3 milioane de lei, de la bugetul de stat fiind alocate, pentru acest an, 900.000 de lei. Valoa-rea finanţării din surse locale se cifrează la 150.000 de lei. Alte câteva lucrări noi de alimentare cu apă se află în curs de licitaţie.

40 milioane de lei din împrumuturi, pentru infrastructura rutieră

Referitor la infrastructura rutieră, va fi consolidat sistemul rutier pe nouă tron-soane de drum judeţean. Finanţarea este asigurată din credite interne, valoarea totală pentru acest an fiind de 40 milioane de lei. Obiectivele de investiţii se află în stadiul de licitaţie.

Dintre programele de infrastructură din spaţiul rural, care vor fi dezvoltate de CJ Harghita, se remarcă lucrările de alimentare cu apă a satelor, conform OG 7/2008, în valoare totală de aproape 25 milioane de lei, realizarea canalizării în 29 de localităţi - inves-tiţii care totalizează circa 100 milioane de lei şi realizarea de poduri şi podeţe, de aproape 14,7 milioane de lei.

CJ Harghita va construi un depozit regional de deşeuri

Licitaţiile ce urmează să fie organizate în cea de-a doua parte a anului presupun, printre altele, atribuirea contractelor de consolidare a infrastructurii rutiere, proiectare şi instalare a sistemului electronic de securitate, proiectare şi execuţie a lucrărilor de accesibilizare a sediului CJ Harghita pentru persoanele cu handicap locomotor, realizare a unei statui comemorative, precum şi atribuirea contractului de achiziţionare a unui teren pentru înfiinţarea depozitului regional de deşeuri.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional