Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Lucrări de modernizare de 1,7 milioane lei la Amfiteatrul din Buzău

Ana Felea Investiţii /

Lucrări de modernizare de 1,7 milioane lei la Amfiteatrul din Buzău
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Singurul amfiteatru din municipiul Buzău, unde se pot desfăşura activităţi în aer liber, va intra într-un amplu proces de modernizare despre care se vorbeşte încă de anul trecut. Proiectul se numeşte "Modernizare amfiteatru din Parcul Tineretului în vederea înfiinţării unui centru de spectacole în aer liber" şi a ajuns la etapa licitaţiei, după ce, în decembrie 2021, consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici. Valoarea modernizărilor se ridică la aproape 1,7 milioane de lei, iar banii vin din bugetul local. Noua construcţie va avea o capacitate de 600 de locuri, devenind cel mai încăpător spaţiu pentru spectacole din judeţ.

    "Deoarece în ultimii doi ani, odată cu dezvoltarea proiectelor cultural-educaţionale, a crescut considerabil interesul pentru această zonă şi mii de buzoieni frecventează acest spaţiu în perioada mai-octombrie, Primăria Municipiului Buzău a decis să aducă bătrânul nostru Amfiteatru la infrastructura unui spaţiu modern şi demn de un municipiu reşedinţă de judeţ, ce poate găzdui o gamă largă de evenimente, pe parcursul întregului an. Acest spaţiu va avea şi potenţialul de a aduce venituri la bugetul local, prin închirierea sa către facilitatori, mediul de business şi artiştii care căutau şi până acum un spaţiu corespunzător pentru evenimente la noi în oraş, dar nu îl găseau. Amfiteatrul din Parcul Tineretului va avea o capacitate de 600 de locuri, devenind cel mai încăpător astfel de spaţiu din judeţ", a declarat Oana Matache, viceprimarul municipiului Buzău.

    Amfiteatrul este organizat în doua zone, respectiv zona de gradene şi zona de scenă.

    "În acest fel a fost gândită şi copertina, păstrându-se astfel zona de circulaţie între cele două zone. Zona de scenă este polivalentă, poate găzdui o gamă largă de evenimente, proiecţii de film, conferinţe, spectacole de teatru/dans cu decoruri. Zona tehnică de deservire a scenei cuprinde un spatţu de depozitare precum şi o zonă multifuncţională cu toalete pentru artişti. Tema de proiectare şi contextul existent presupune înglobarea construcţiei într-o amenajare peisageră verde cu impact vizual minim la nivelul parcului , în completarea amenajărilor existente", scrie în proiectul aprobat de consilierii locali din municipiul Buzău.

    Structura amfiteatrului se bazează pe un sistem de arce şi semiarce din aceeaşi structură metalică susţinute de două tălpi paralele ancorate Ia un sistem de fundare cu piloni foraţi sub fiecare fundaţie izolată , legate printr-un sistem de coaste. Scena este din acelasi tip de structură cu arce ,unul vertical şi altul înclinat, legate prin acelaşi tip de coaste susţinute de tălpi metalice. Cele două structuri vor fi acoperite de o prelată din membrană sintetică.

    După desemnarea căştigătorului licitaţiei, potrivit proiectului, construcţia va dura 12 luni.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional