Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

MATERIALE DE CONSTRUCŢII DIN BETONCreşterea s-a ponderat în trimestrul al treilea

F.A. Preţuri /

Dan Căprioară, director general "Elpreco"

Dan Căprioară, director general "Elpreco"

Compania "Elpreco" Craiova îşi propune o majorare a cifrei de afaceri de peste 25%

Piaţa costrucţiilor îşi continuă evoluţia începută în 2007, cu o uşoară ponderare în cel de-al treilea trimestru, apreciază Dan Căprioară, director general "Elpreco". Politica permisivă de creditare din primul semestru a avut ca efect creşterea exagerată a preţurilor, temperată odată cu restricţiile impuse de BNR asupra creditului imobiliar şi ipotecar.

Pe fondul unei creşterii estimate a pieţei de profil, compania "Elpreco" Craiova îşi propune o majorare a cifrei de afaceri de peste 25%, încercând să menţină această tendinţă şi pentru 2009.

Poziţia competitivă a "Elpreco" şi apartenenţa la grupul internaţional CRH, lider pe piaţa europeană a materialelor de construcţii din beton, impune o perpetuă extindere a capacităţilor de producţie, dezvoltare şi modernizare a liniilor de fabricaţie existente, precum şi diversificarea produselor, menţionează domnul Căprioară.

Cu toate că domnia sa consideră că în perioada imediat următoare piaţa va continuă să crească, apreciază totuşi că această creştere va fi într-un ritm mai moderat, tendinţa fiind relativ influenţată de condiţiile actualei crize economice mondiale. "Ponderarea pieţei imobiliare va duce preţurile la un nivel real, neinfluenţate artificial de oferta bancară. Estimăm că sectorul imobiliar ce are la bază tranzacţionarea locuinţelor vechi va fi serios afectat, în timp ce va spori cererea pentru locuinţe noi", afirmă domnul Dan Căprioară.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional