Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Municipiul BuzăuBugetul de investiţii a crescut în ciuda scăderii veniturilor proprii

F.A. Investiţii /

Bugetul de investiţii a crescut în ciuda scăderii veniturilor proprii

Primăria Municipiului Buzău are în acest an un buget de investiţii de 30,8 milioane lei, mai mare decât cel din 2008 cu toate că veniturile proprii au scăzut. Din bugetul de investiţii, fondurile alocate pentru reabilitarea sistemului rutier se ridică la 6,1 milioane lei. Pentru modernizarea reţelei de apă şi canalizare vor fi alocate 623.000 de lei. Nu au fost alocate fonduri pentru construcţia de locuinţe, ci doar pentru achiziţia de locuinţe sociale, în sumă de 1,5 milioane lei, ne-a precizat domnul Constantin Boşcodeală, Primarul Municipiului Buzău.

Sistematizarea zonei cartierului Orizont şi reabilitarea reţelei de termoficare

Cel mai important obiectiv aflat în execuţie anul acesta vizează sistematizarea zonei cartierului de locuinţe Orizont. Astfel, vor fi amenajate drumuri, alei, sensuri giratorii şi spaţii verzi. Valoarea contractată este de 15,84 milioane lei, iar antreprenorul general este "Concas" Buzău.

Al doilea obiectiv ca valoare se referă la dezvoltarea utilităţilor municipale, respectiv reabilitarea reţelei de termoficare. Valoare contractată este de 6,23 milioane lei. Antreprenor general este "Concas", iar termenul de finalizare este martie 2010.

Un alt obiectiv important urmăreşte construirea unui centru social pentru persoane fără adăpost, cu suma de 928.304 de lei. Antreprenorul general este "Universal Instal Construct" Buzău, iar lucrările ar urma să fie încheiate în februarie 2010, relatează domnul Boşcodeală.

16,5 milioane de lei din fonduri europene ar putea fi obţinute pentru proiecte în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană

Investiţiile noi au o valoare totală estimată de 9,4 milioane lei. Cele mai numeroase obiective vizează reţelele de utilităţi. Astfel, se are în vedere eficientizarea producerii de energie termică în cogenerare în CT3 interconectat cu CT1-Micro XIV, reabilitarea PT 12 şi a reţelei aferente, realizarea de branşamente electrice pentru cămine de locuinţe şi consolidarea nodului electronic al Primăriei Municipiului Buzău. Pentru ultimul obiectiv s-a obţinut finanţare din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), în sumă de 2,99 milioane lei.

De asemenea, pentru Axa 1 din POR, Primăria accesează servicii de consultanţă, precum şi servicii de proiectare tehnică pentru portofoliul de proiecte din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al Municipiului Buzău, prin Axa 1.1. Documentaţia pentru accesarea fondurilor structurale a fost depusă şi este în curs de evaluare. Valoarea estimată a proiectului este de 16,5 milioane lei.

Alte obiective se referă la amenajarea Pieţei Dorobanţi şi reabilitarea monumentului "Regimentul 48 infanterie", mai spune Primarul Municipiului Buzău.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional