Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Planuri mari pentru Piata Rogerius din Oradea

I.D. Investiţii /

Planuri mari pentru Piata Rogerius din Oradea

Proiectul de modernizare a pietei Rogerius din Oradea va transforma actualul stabiliment intr-un complex comercial la standarde europene.

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan a declarat in ultima conferinta de presa:

"Vom reconstrui din temelii Piata Rogerius. Ea se va extinde, incepand din partea din spate peste actualul amplasament al punctului termic si al bazinului de apa abandonat. Bazinul va fi demolat, iar punctul termic va fi desfiintat, urmand ca in locul lui sa fie conceput unul subteran. Astfel, suprafata pietei va creste, atat prin aceasta extindere pe orizontala, cat si prin extinderea ei prin construirea unui etaj cu acces dinspre blocuri, deasupra actualului bazar. Zona de magazine de pe lateral va ramane la fel. In sectorul nonalimentar, prost structurat in momentul de fata, vom amenaja standuri de vanzare, care se vor putea inchise pe timpul noptii."

Licitatia pentru proiectul tehnic se afla in faza de evaluare. Doua firme, S.C. Artifex Cluj si S.C. Poliart Oradea, au depus oferte in cadrul procedurii.

Dupa atribuirea acestui contract se va demara licitatia pentru contractul de lucrari, urmand ca cel mai probabil in luna iunie acesta sa fie semnat. Termenul pentru finalizarea lucrarii este de doi ani.

In ceea ce priveste activitatea pietarilor, primarul Ilie Bolojan a tinut sa precizeze: "Cei care vand aici trebuie sa stie ca nu vom reduce numarul de locuri la mese, fata de ceea ce exista astazi. Comerciantii care sunt acum se vor regasi si in noua piata. Totodata, am avut consultari cu reprezentantii Administratiei Domeniului Public - beneficiar al acestui proiect, care va lua toate masurile, astfel incat pietarii sa nu fie afectati de lucrari."

Piata Rogerius va fi modernizata in cadrul Proiectului "Cooperare transfrontaliera pentru dezvoltarea unui Centru de afaceri cu produse agroalimentare in Oradea si a unui Centru pentru educatie antreprenoriala in municipiul Debrecen".

In acest parteneriat Primaria Oradea este lider de proiect, iar Camera de Comert si Industrie Hajdu -Bihar - partener de proiect. Valoarea totala a investitiei este de 5,7 milioane euro din care 4,7 milioane euro ii revin Municipiului Oradea. Din aceasta suma 35,22% reprezinta contributia proprie a municipiului, iar 64,78% reprezinta finantare nerambursabila.

Municipiului Debrecen ii revin 1 milion de euro, bani care au fost folositi pentru construirea unui "Centru pentru educatie antreprenoriala in municipiul Debrecen".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional