Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Primăria Buzău vrea să construiască un aquapark de 171 milioane lei

Investiţii /

Primăria Buzău vrea să construiască un aquapark de 171 milioane lei

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Vechiul ştrand al municipiului Buzău va fi transformat, până la finalul anului 2024, în primul aquaparc din oraş. Autorităţile locale au întocmit deja un proiect şi caută surse de finanţare. Deocamdată, proiectul a trecut de etapa aprobării studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici. Valoarea proiectului de investiţii ajunge la 171 de milioane de lei, cu TVA, finanţare care va fi suportată parţial din bugetul Primăriei Buzău, respectiv 62 milioane de lei cu TVA. Mai exact, din această sumă vor fi acoperite cheltuielile cu amenajările din exterior (outdoor), urmând ca pentru cele din interior (indoor) autorităţile să caute ulterior finanţare.

    Proiectul de hotărâre aprobat recent de Consiliul Local Buzău prevede: "Dezvoltarea propusă în zona de Nord-Est a municipiului Buzău implică şi propunerea de realizare a unui complex de agrement de tip "AQUAPARK" reprezentativ, modern, care să intre în armonie atât cu fondul construit, cât şi cu elementele naturale din zonă. Complexul propus va conţine două funcţiuni majore, care pot coexista: agrement (aquapark indoor şi aquapark outdoor) şi spaţiu verde aferent construcţiilor decorative şi utilitare.

    Având în vedere direcţiile de dezvoltare stabilite prin Strategiile de dezvoltare a Municipiului în decursul anilor, dar şi aşteptările cetăţenilor legate de zonele de recreere existente şi propuse pe raza municipiului, Studiul de Fezabilitate "CENTRU DE RECREERE AQUAPARK" prezintă indicatorii tehnico-economici raportaţi la tema de proiectare, stabilind totodată şi valoarea de implementare pentru cele două etape prezentate în scenariul doi. Proiectul propune transpunerea în operă a elementelor naturale, precum apa, vegetaţia, lumina în complexitatea compoziţiei arhitecturale, integrându-se armonios în cadrul Parcului Tineretului".

    Aquapark de aproape 12.000 metri pătraţi şi opt zone de distracţie

    Proiectul prezentat de Primăria Buzău este unul grandios. În primul rând, prin proiect se propune o plajă care se va întinde pe o suprafaţă de aproape 12.000 de metri pătraţi, iar partea de agrement exterior va fi divizată în opt zone, cu funcţii şi suprafeţe diferite. În plus, va mai fi făcută şi o altă plajă "umedă", o zonă finisată cu o pardoseală cauciucată, cu suprafaţa de 593,58 mp. Tot în cadrul aquaparkului extern este prevăzută şi o zonă pentru restaurantele mobile, de tipul food trucks, "bucătării" pe roţi.

    Oamenii nu vor servi mâncarea în picioare, ci vor avea la dispoziţie mese cu scaune sub umbrare, întinse pe 555,60 mp. Zona de parcare şi circulaţie auto se va extinde pe 2.477,33 mp şi va putea găzdui 100 de autovehicule, iar cea destinată containerelor sanitare şi a vestiarelor va fi de 462,54 mp. Cât priveşte zona destinată pietonilor, compusă din alei, trepte şi rampe, aceasta este propusă să ocupe 796,37 mp.

    Din proiect nu lipsesc nici spaţiile verzi. Aceste zone vor însuma 5.723,93 mp, în timp ce bazinele se vor întinde pe 3.520,31 mp.

    Potrivit primarului Constantin Toma, partea de exterior ar putea fi gata anul viitor şi va fi dată în folosinţă buzoienilor. Pentru partea de agrement interior nu se cunosc, deocamdată, foarte multe detalii. În proiect este prevăzut doar faptul că vor fi construite trei corpuri de clădiri, unul administrativ şi pentru vestiare, altul pentru bazine, dar şi unul de tip SPA, pentru perioada rece a anului.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional