Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Proiect CCIB: transformarea Capitalei într-o metropolă "verde"

Investiţii /

Proiect CCIB: transformarea Capitalei într-o metropolă "verde"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Viitorul este al ora­şelor prietenoase cu locuitorii, apreciază specialiştii. Proiectul "Shopping street program" a fost anunţat de preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), Iuliu Stocklosa, la cea de-a IV-a ediţie a conferinţei "Focus Bucureşti - dezvoltare urbană, digitalizare, economie circulară". Evenimentul a reunit reprezentanţi ai comunităţii de afaceri a Capitalei, precum şi oficiali din administraţia centrală şi locală, scopul fiind de a clarifica problemele apărute în relaţia autorităţi - mediu de afaceri şi pentru a identifica soluţii şi bune practici menite să transforme Bucureştiul într-o metropolă modernă a business-ului românesc. Iuliu Stocklosa, preşedintele CCIB, a vorbit despre transformarea Capitalei şi despre proiectul menţionat mai sus: "În opinia Camerei bucureştene, transformarea Capitalei într-o metropolă modernă, "verde", atractivă pentru turism şi afaceri este o muncă de echipă: mediu public - mediu privat, într-un parteneriat în care fiecare actor implicat să "intre" cu ceea ce are mai valoros. În ceea ce ne priveşte, punem în slujba acestui efort de echipă instrumentele specifice unei camere de comerţ solide, cu un singur scop: acela de a ne dezvolta împreună. De pildă, datorită sis­temului complex de relaţii cons­truit de-a lungul timpului, atât pe plan intern, cât şi internaţional, avem capacitatea de a ne implica în transferul de bune practici şi în implementarea unor proiecte care s-au bucurat de succes în alte capitale europene. Ca urmare a apartenenţei noastre la Federaţia Camerelor de Comerţ Dunărene, în calitate de membru fondator, avem oportunitatea să vă supunem atenţiei un prim proiect cu un potenţial deosebit: "Shopping street program", implementat în Viena de primăria acestui oraş şi de Camera de Comerţ locală, într-o asociere în proporţii egale, iar în capitala Ungariei, exclusiv de către CCI Budapesta. Prin acest proiect, axat pe folosirea tehnologiei şi pe un parteneriat între administraţia publică, antreprenori şi locuitori, se asigură o dezvoltare holistică a oraşelor, pe patru axe: reţea de afaceri smart, cooperare în comerţ şi servicii, conectivitate şi educaţie".

    Iuliu Stocklosa susţine că printr-un astfel de proiect dezvoltat în Bucureşti se pot gestiona eficient, într-o platformă online, spaţiile comerciale din Capitală, se pot organiza evenimente diverse, desfăşura activităţi integrate de marketing şi comunicare pentru antreprenorii ce operează pe străzile incluse în proiect: "În plus, fiind membru fondator al organizaţiei de promovare turistică independentă Bucharest Tourism Board, putem lucra la implementarea efectivă a acestuia, alături de specialişti de marcă din industria de profil şi de reprezentanţi ai administraţiei publice. De asemenea, aş vrea să amintesc proiectul Şcolii Profesionale Metropolitane în sistem dual lansat deja, care beneficiază de finanţare europeană şi din partea mediului privat. În proiect sunt implicate Primăria Capitalei împreună cu cele şase primării de sector, dar şi parteneri din mediul de business, unul dintre ei fiind Camera bucureşteană. Astfel, în anii următori, cererea de muncitori calificaţi în acord cu solicitările de pe piaţa muncii va fi rezolvată, concomitent cu scăderea presiunii pe latura de protecţie socială". Preşedintele CCIB a menţionat că este nevoie de dezvoltarea unor incubatoare de afaceri în parteneriat public-privat care să beneficieze de diverse facilităţi şi acordarea din bugetul local a unor granturi pentru dezvoltarea de afaceri generatoare de valoare adăugată pentru a contribui la dezvoltarea economică sustenabilă a Bucureştiului.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional