Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Rugby-ul va avea un stadion modern, exact când ratează primul mondial

Investiţii /

Rugby-ul va avea un stadion modern, exact când ratează primul mondial

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Rugby-ul, unul dintre sporturile iubite în ţara noastră, va avea un stadion dedicat, nou şi modern, graţie fotbalului, mai exact turneului final al Campionatului European din 2020. Din nefericire această ves­te bună vine după una foarte proas­tă legată de excluderea echipei noastre de la turneul final al Campionatului Mondial. În urmă cu un an, Federaţia Internaţională de Rugby a decis ca România, Belgia şi Spania să nu participe la Campionatul Mondial din 2019. Cele trei naţionale au fost pedepsite pentru că au folosit jucători care nu aveau drept de joc. În cazul echipei noas­tre este vorba de Sione Faka"osilea, jucător din Tonga, naturalizat, care a fost folosit în opt rânduri.

    Revenind la noua construcţie care se ridică în Capitală, lucrările efective la stadionul "Arcul de Triumf" au început în această vară, anunţul a fost făcut de Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale: "Mai e nevoie, dacă vreţi, de o lucrare adminis­trativă, care nu stă neapărat în seama constructorului, mutarea unei conducte, care ar fi trebuit mutată de ceva vreme. Avem garanţia că şi acest lucru se va întâmpla. Lucrările la "Arcul de Triumf" sunt de mai mică amploare, discutăm totuşi de un stadion cu doar puţin peste 8.000 de locuri şi cred că oamenii şi antreprenorii cu care am discutat vor respecta absolut toate graficele. Campionatul European de Fotbal 2020 se va desfăşura la Bucureşti, terenurile de antrenament vor fi puse la dispoziţie. Nu există niciun impediment ca acest eveniment să nu se întâmple la Bucureşti".

    Stadionul Arcul de Triumf va fi reconstruit şi va avea o capacitate de 8.207 de locuri, iar valoarea lucrărilor este de aproximativ 24 milioane euro cu TVA, taxe şi cote incluse. Conform planului CNI, stadionul Arcul de Triumf va fi reabilitat, modernizat şi transformat într-un Centru sportiv de excelenţă şi va găzdui competiţii de fotbal şi de rugby: "Capacitatea stadionului va fi de 8.207 de spectatori. A fost avizat Studiul de fezabilitate prin HG. 85/7.03.2018. În urma publicării anunţului de participare nr. 183811/23.03.2018, în data de 10.05.2018 a avut loc deschiderea ofertelor depuse. În data de 25.07.2018 a fost semnat contractul cu asocierea declarată câştigătoare. Valoarea contractului este de 78.655.931,11 lei fără TVA, cote şi taxe." Practic, în mai puţin de un an rugbyştii tricolori vor reveni pe stadionul "Arcul de Triumf".

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional