Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Stadion nou în mijlocul Capitalei

Investiţii /

Sursa foto: facebook / Noul Stadion "Dinamo"

Sursa foto: facebook / Noul Stadion "Dinamo"

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Capitala va avea încă un stadion nou. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a anunţat că Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reconstrucţia stadionului Dinamo, care va avea o capacitate de 25.059 de locuri şi va costa aproximativ 171 de milioane de euro. Potrivit MDLPA: "Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti va avea o arenă multifuncţională modernă. La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), Guvernul României a aprobat, în şedinţa de astăzi, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei arene multifuncţionale, al cărei beneficiar va fi Clubul Sportiv #Dinamo Bucureşti. Obiectivul va dispune, pe lângă stadion, de spaţii complementare pentru sport (săli de box cu trei ringuri, de haltere, de judo, de lupte, de gimnastică, de fitness şi de scrimă), vestiare şi spaţii conexe pentru personal, pentru cantonamente, pentru spectatori, pentru presă, transmisii TV, depozitări şi alte spaţii tehnice aferente întreţinerii clădirii, dotări sanitare şi facilităţi pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii". Stadionul va respecta criteriile pentru acreditarea UEFA pentru nivelul 4: "Arena stadionului va avea 25.059 de locuri, iar stadionul va fi dimensionat în conformitate cu cerinţele aplicabile prin regulamentul de acreditare #UEFA pentru nivelul 4, îndeplinind inclusiv exigenţele superioare acestui standard".

    Valoarea totală a investiţiei este estimată la suma de 854.573.000, aproximativ 171 de milioane de euro. "Suprafaţa desfăşurată totală a arenei este de 66.716 mp, durata de execuţie este de 25 luni, iar valoarea totală a investiţiei este estimată la suma de 854.573.000 lei (827.893.000 lei, valoare finanţată de MDLPA prin Programul naţional de construcţii de interes public sau social derulat de Compania Naţională de Investiţii, şi 26.680.000 lei, valoare finanţată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti)", precizează sursa citată. Prin proiect, se prevede şi realizarea unui spaţiu expoziţional, care va găzdui evenimente culturale, expoziţii temporare, precum şi o expoziţie permanentă în care vor fi expuse trofeele clubului, precum şi a unui heliport în vederea aterizării aeronavelor SMURD, cu acces către Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.

    Stadionul Dinamo făcea parte de pe lista celor patru stadioane (Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo) care trebuiau reconstruite în Capitală în vederea organizării de către România a patru partide la Campionatul European de fotbal din 2020 (desfăşurat în 2021), dar a fost exclus din cauza unor litigii juridice cu o societate a fostului acţionar al FC Dinamo, Nicolae Badea. În cursul anului 2020 se luase decizia ca amplasamentul noului Stadion Dinamo să fie pe actualul velodrom, aflat în spatele Complexului Sportiv din Şoseaua Ştefan cel Mare, însă după rezolvarea litigiilor juridice s-a stabilit ca acesta să fie construit pe locul vechii arene de fotbal.

    Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), Elisabeta Lipă, a declarat că prin construcţia noului stadion din Şoseaua Ştefan cel Mare, Dinamo va avea în cele din urmă ceea ce merită: "Faptul că va începe construcţia noului stadion Dinamo este una dintre veştile bune. Şi nu doar pentru fotbalişti, dar şi pentru locuitorii din zonă. Odată cu acest nou stadion, Dinamo va avea ceea ce merită. Nu contează în cât timp. În general la noi lucrurile se fac foarte greu, birocraţia este exagerată, dar important este că se fac paşi mici şi siguri. Eu sper să nu dureze mult, să nu se termine construcţia când nu o să mai fiu eu în sport". Elisabeta Lipă a condus în trecut clubul Dinamo.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional