Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Suceava: Investiţii ample pentru managementul deşeurilor

F.A. Investiţii /

Suceava: Investiţii ample pentru managementul deşeurilor
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Încep lucrările de reabilitare la Cetatea de Scaun

    Judeţul Suceava va beneficia în acest an de investiţii în valoare de peste 34 milioane euro, bugetul de investiţii al Consiliului Judeţean Suceava fiind de 148, 66 milioane lei.

    În principal, vor fi continuate proiectele cu finanţare externă nerambursabilă demarate în anii precedenţi. În plus, vor fi iniţiate noi proiecte cu finanţări din fonduri externe nerambursabile mai ales pe partea de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier (drumuri judeţene).

    A obţinut, de asemenea, finanţare şi proiectul "Modernizare suprafaţă de mişcare şi balizaj, turn de control şi amenajare teren în vederea amplasării sistemului de navigaţie ILS" care se derulează prin RA Aeroportul "Ştefan cel Mare". Valoarea totală a proiectului este de 167,7 milioane lei.

    Pentru lucrările de infrastructură rutieră Consiliul Judeţean Suceava a alocat în 2012 suma de 40,76 milioane lei, din valoarea totală a lucrărilor de 111,3 milioane lei.

    Investiţiile în infrastructura rutieră sunt realizate în cadrul programelor cu finanţare europeană, prin care beneficiază în acest an de 19 milioane lei finanţare nerambursabilă. De asemenea, prin programe din Instrumentul European de Vecinătate şi Parteneriat, beneficiază în acest an de 13,37 milioane lei fonduri nerambursabile.

    Până în februarie 2015, Cetatea de scaun a Sucevei este reabilitată de "General Construct"

    Cea mai mare sumă alocată în acest an pentru investiţii socio-culturale, de aproape 15 milioane lei, este pentru reabilitarea cetăţii de scaun a Sucevei. Valoarea totală a proiectului se ridică la 52,6 milioane lei, din care lucrările de execuţie sunt de peste 32 milioane lei. Cel puţin aceasta este valoarea contractului pentru execuţia lucrărilor atribuit, la jumătatea anului trecut, firmei "General Construct" Suceava. Contractul a fost atribuit la 1 iunie 2011 iar durata de execuţie a lucrărilor este de 46 de luni. Fondurile europene nerambursabile pentru acest proiect depăşesc 10 milioane de lei.

    Spitalul judeţean de urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava" va beneficia de lucrări de modernizare, dezvoltare şi echipare a ambulatoriului de specialitate. Pentru lucrările din cursul anului 2012 au fost alocate 2,8 milioane lei, din care 1,92 milioane lei reprezintă fonduri europene nerambursabile.

    Altă investiţie mai importantă din categoria celor socio-cultural-turistice o reprezintă realizarea "Centrului naţional de informare şi promovare turistică". Contractul pentru execuţia lucrărilor, în valoare de peste 815 mii lei, a fost atribuit firmei "Civica Grup" SA din Scheia, în 22 septembrie 2011. Pentru acest proiect fondurile europene nerambursabile sunt de circa 700 mii de lei.

    Încep investiţiile într-un sistem modern de management al deşeurilor

    În următorii trei ani vor fi investiţi peste 50 milioane de euro penru managementul deşeurilor din judeţul Suceava. Prin urmare, finele anului 2014 ar trebui să aducă judeţului Suceava un sistem modern de management al deşeurilor în valoare totală de peste 218 milioane lei, fără TVA

    În a doua jumătate a lunii ianuarie 2012 a fost atribuit societăţii "Allied Engineers Grup" Bucureşti contractul de servicii de verificare a proiectelor aferente lucrărilor de investiţii din cadrul proiectului "Sistem de management integrat al deşeurilor din judeţul Suceava".

    Peste 40 de milioane lei alocaţi în 2012 pentru infrastructura rutieră din judeţul Suceava

    - 14 milioane lei (din valoarea totală de 34,43 milioane lei) pentru modernizarea DJ 178 Ilişeşti - Ciprian Porumbescu, km 36+150-44+000. Contractul de finanţare a fost semnat în data de 20.08.2011, termenul de finalizare fiind de 36 luni. Anunţul pentru licitaţie era în februarie trimis la SEAP.

    - 13,38 milioane lei (din valoarea totală de 20,98 milioane lei) pentru modernizarea DJ 177, km 10+000-20+875, Poaiana Micului - Suceviţa. Contractul pentru lucrările de execuţie, în valoare de 13,78 milioane lei, a fost atribuit la 20 mai 2011 firmei "Con Bucovina" din Suceava.

    - 12,4 milioane lei (din valoarea totală de 13,93 milioane lei) pentru modernizarea DJ 175, km 30+800-30+900,31+090-32+625,35+900-39+000, Pojorâta - Izvoarele Sucevei.

    - 969,7 mii lei (din valoarea totală de 10,77 milioane lei) pentru reabilitarea DJ 175, km 39+42, Moldova Suliţa- Izvoarele Sucevei - frontiera Ucraina.

    - 7.295 lei (din valoarea totală de 31,18 milioane lei) pentru modernizarea DJ 175B, km 0+000-15+800 Pojorâta - Rarău. Lucrări suplimentare în valoare de 1,01 milioane lei au fost atribuite în primăvara anului trecut asocierii Construcţii Feroviare Iaşi - Grup Colas SA.

    Principalele lucrări de investiţii pentru managementul deşeurilor din judeţul Suceava

    - construirea a două depozite conforme, un depozit la Moara (prima celulă, cu o capacitate de 1,75 milioane mc) şi un depozit la Pojorâta (o celulă cu capacitatea de 0,16 milioane mc);

    - construirea unei staţii de sortare cu capacitatea de 23.780 tone/an la Moara;

    - construirea a trei staţii de transfer la Fălticeni, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc, şi redimensionarea staţiilor de transfer Vatra Dornei şi Gura Humorului prin construcţia platformelor publice de colectare;

    - închiderea şi reabilitarea a şapte depozite urbane neconforme (Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Siret).

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional