Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

43,72 milioane lei - valoarea investiţiilor realizate de Primăria Piteşti din surse bugetare

F.A. Investiţii /

43,72 milioane lei - valoarea investiţiilor realizate de Primăria Piteşti din surse bugetare

Obiectivele inves­tiţionale pe care Primăria din Municipiul Pi­teşti şi-a propus să le realizeze în acest an au o valoare totală de circa 43,72 milioane de lei, potrivit datelor oficiale ale municipalităţii. Din această sumă, aproa­pe 4,14 milioane de lei reprezintă lucrări în continuare, 26,15 milioane lei sunt lucrări noi şi 13,43 milioane lei sunt utilizate pentru alte cheltuieli de investiţii.

Capitolul "Autorităţi publice şi acţiuni externe" beneficiază de 1,21 milioane de lei. Pentru învăţământ au fost alocate 866.000 de lei, domeniul "Cultură, recreere şi religie" are la dispoziţie aproape 14 milioane de lei, iar lucrările din sectorul locuinţelor, serviciilor şi dezvoltării publice sunt finanţate cu 12,19 milioane de lei. Totodată, autorităţile locale au calculat, pentru protecţia mediului, cheltuirea unei sume de aproximativ 2,23 milioane de lei, în timp ce transporturile au primit 11,69 milioane de lei.

Aproape 21 milioane lei pentru Piaţa Smârdan

Printre investiţiile prevăzute să înceapă sau să continue în acest an, din bugetul local, se numără extinderea şi modernizarea Pieţei Smârdan, care are o valoare totală actualizată de 20,98 milioane de lei. În vederea continuării acestui obiectiv, pentru anul în curs au fost alocate 600.000 de lei. De asemenea, se mai lucrează şi la Piaţa Găvana.

Extinderea reţelei de iluminat public este susţinută financiar cu 2,2 milioane de lei, în timp ce pentru realizarea scărilor rulante de la Pasajul "Sf. Vineri" se cheltuiesc, în acest an, 1,3 milioane de lei. Suma de 1,6 milioane de lei este destinată lucrărilor de modernizare a străzilor Codrii Cosminului, Petre Ispirescu, Nicolae Labiş, Grigore Leu, Schitului, Barbu Ştefănescu Delavrancea. Pentru pasajul rutier Podul Viilor au fost necesare 1,25 milioane de lei.

Peste 23 milioane de lei - valoarea investiţiilor realizate din surse extrabugetare

Referitor la investiţiile finanţate din venituri evidenţiate în afara bugetului local, pentru acest an sunt destinate 23,21 milioane de lei, din care lucrări în continuare de 9,21 milioane de lei, lucrări noi - 11,33 milioane de lei şi alte cheltuieli de inves­tiţii - 2,67 milioane de lei. Astfel, din fondurile extrabugetare, învăţământul beneficiază de peste 1 milion de lei, la capitolul "Cultură, recreere şi religie" au fost calculate 9,7 milioane de lei, lucrările aferente locuinţelor, serviciilor şi dezvoltării publice sunt finanţate cu circa 5,59 milioane de lei, iar transporturile primesc 6,41 milioane de lei.

Cartierele Piteştiului vor avea fântâni arteziene

Unul dintre obiectivele derulate din aceşti bani este realizarea unor fântâni arteziene în cartierele Prundu, Trivale, Războieni, Craiovei, Exerciţiu, Găvana. În acest sens, au fost alocate 4,2 milioane de lei, în acest an, valoarea totală fiind de 4,31 milioane de lei. Totodată, se lucrează la cea de-a treia etapă de amenajare a zonei centrale, în valoare totală de 14,83 milioane de lei. În 2007, vor fi cheltuite în acest sens 3 milioane de lei. Instalaţia nocturnă aferentă Stadionului "Nicolae Dobrin" necesită 6,72 milioane de lei, din care 2,5 milioane sunt cheltuite în anul în curs. O altă lucrare realizată din surse extrabugetare este amenajarea platoului Prundu, pentru care a fost alocată, în 2007, suma de 4 milioane de lei. Totalul actualizat al investiţiei atinge 28,33 milioane de lei.

Colegiul Naţional "Zinca Golescu" este reabilitat cu bani de la buget (236.000 de lei), dar şi din surse extrabugetare (585.000 de lei). De asemenea, prima etapă a lucrărilor de refacere a axei rutiere centrale a Municipiului Piteşti este finanţată atât cu bani de la buget (peste 6 milioane de lei), cât şi din alte surse (aproape 5,83 milioane de lei).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional