Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ANALIZĂ REPORT OCEANPiaţa globală a băilor inteligente - estimată să se apropie de 11 miliarde de dolari anul viitor

Amenajări /

Piaţa globală a băilor inteligente - estimată să se apropie de 11 miliarde de dolari anul viitor
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Domeniul are o creştere anuală compusă de 10,74% în intervalul 2017-2023

    Piaţa globală a băilor inteligente se extinde semnificativ în perioada 2017- 2023, pe fondul apariţiei tehnologiilor avansate, precum Internetul lucrurilor, şi al cererii tot mai mari de automatizare, anticipează un studiu al companiei de cercetare Report Ocean. Conform acestuia, piaţa mondială de profil este aşteptată să atingă aproximativ 10,93 miliarde de dolari în 2023, în baza unei creşteri compuse anuale (CAGR) de 10,74% consemnată între 2017 şi 2023.

    Analiza notează că piaţa băilor inteligente va fi susţinută atât de cererea tot mai mare de tehnologie din partea utilizatorilor finali, cât şi de creşterea investiţiilor în activităţi de cercetare şi dezvoltare, lansări în materie, parteneriate şi alte iniţiative strategice.

    În plus, sursa estimează că o concentrare tot mai mare a autorităţilor pe creşterea urbanizării şi a industrializării va conduce la expansiunea pieţei băilor inteligente.

    Report Ocean: Toaletele hi-tech au cea mai mare cotă de piaţă

    După tipul de produs, piaţa analizată de Report Ocean este segmentată în toalete de înaltă tehnologie, căzi inteligente, robinete digitale etc. Toaletele hi-tech au cea mai mare cotă de piaţă, evaluată la 2.806,30 milioane de dolari în 2017. Sursa anticipează că acest segment va avea o creştere anuală compusă (CAGR) de 12,12% în perioada analizată, urmând să ajungă la 5.576,01 milioane de dolari până în 2023. Căzile inteligente constituie al doilea segment ca mărime şi se aşteaptă să aibă un avans CAGR de 10,34% în perioada 2017-2023.

    Report Ocean: Bluetooth, principala metodă de conectare a componentelor inteligente din băi

    După modul de conectivitate, piaţa analizată cuprinde Bluetooth, Wi-Fi şi 3G. Conform analizei Report Ocean, Bluetooth este principala metodă de conectare folosită pentru componentele accesoriilor din băile inteligente, care a generat 3.761,25 milioane de dolari în 2017 şi, potrivit estimărilor, va creşte cu 10,44% (CAGR) în perioada analizată. În acelaşi timp, Wi-Fi este aşteptat să câştige o cotă substanţială de piaţă în următorii ani, datorită uşurinţei sale de utilizare şi a flexibilităţii, fiind preconizat un avans CAGR de 12,06% în perioada 2017-2023.

    Report Ocean: Sectorul comercial predomină în rândul utilizatorilor finali de băi inteligente

    După utilizatorii finali, piaţa supusă analizei este alcătuită din segmentele comerciale şi rezidenţiale, iar Report Ocean anticipează că sectorul comercial va predomina în viitor. Sectorul comercial a avut cea mai mare cotă pe piaţa de profil în 2017, cu o valoare de de 4.883,45 milioane de dolari, şi este estimat că va înregistra o creşte anuală compusă de 10,67% în perioada analizată. Segmentul rezidenţial este aşteptat să aibă o creştere anuală compusă de 11,08% în perioada 2017-2023.

    Report Ocean: Europa are cea mai mare cotă pe piaţa globală a băilor inteligente

    Din punct de vedere geografic, sursa citată arată că Europa va deţine cea mai mare cotă pe piaţa globală a băilor inteligente, urmată de Asia-Pacific. Europa domină această piaţă datorită ratei ridicate de adoptare a dispozitivelor de baie inteligente, cum sunt toaletele de înaltă tehnologie, căzile şi robinetele digitale. De asemenea, creşterea ridicată a populaţiei urbane şi îmbătrânite alimentează adoptarea băilor inteligente, datorită confortului pe care îl oferă.

    Germania este economia lider pe piaţa de profil şi a generat cel mai mare venit, de 770,82 milioane de dolari în 2017, notează analiza, anticipând că aceasta va fi ţara cu cea mai rapidă creştere din Europa, în domeniu: +11,7% CAGR în perioada supusă analizei.

    În schimb, Asia-Pacific este regiunea cu cea mai rapidă creştere la nivel mondial, având o cotă de 12,13% din piaţa totală a băilor smart. O contribuţie majoră la această evoluţie o au ţări precum Japonia, India şi China, datorită dezvoltării industriei construcţiilor şi a creşterii investiţiilor guvernamentale în infrastructura rurală şi urbană echipată cu tehnologii avansate.

    Jucatorii cheie de pe piaţa băilor inteligente sunt Roca Sanitario SA (Spania), Toto Ltd. (Japonia), Kohler Co. (SUA), LIXIL Group Corp. (Japonia), Duravit AG (Germania), Bradley Corp. (SUA), Fortune Brands (Canada) şi Masco Corp. (China), potrivit Report Ocean.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional