Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Parcări smart, de 100.000 de euro, în Buzău

Smart City /

Parcări smart, de 100.000 de euro, în Buzău

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Infrastructura rutieră reprezintă o axă principală în dezvoltarea municipiului Buzău, iar în acest sens autorităţile locale vin cu un nou concept şi în amenajarea parcărilor. Primăria Buzău a propus spre implementare, mai întâi ca un prim proiect pilot, realizarea unei parcări smart, supraetajată, cu lo­curi special amenajate atât pentru autoturisme, cât şi pentru biciclete. Iniţiatorii proiectului sunt de părere că acest tip de parcări reprezintă soluţia ideală pentru cartierele aglomerate din marile oraşe. În municipiul Buzău proiectul va fi, de asemenea, implementat, pentru început, doar în cartierul Micro 3, pe o stradă extrem de aglomerată cu zeci de blocuri, cea mai mare şcoală din oraş, grădiniţă şi o creşă.

    Întregul concept a fost făcut public recent de viceprimarul Ionuţ Apostu.

    "Soluţia oferită de specialişti este aceea a unei parcări modulare de tip SMART PARKING cu regim de înălţime P+1 având 15 locuri de parcare pentru autoturisme şi un spaţiu destinat unui număr de 15 biciclete, cu sistem de control acces şi camere de supraveghere, adică în condiţii de securitate deplină.

    Sistemul este cu atât mai eficient cu cât, practic, conduce la o dublare a locurilor de parcare pe fiecare amplasament, chiar la o triplare a acestora dacă ne gândim că aici au fost înainte garaje care ocupau o suprafaţă mult mai mare", a spus Ionuţ Apostu, viceprimarul muni­cipiului Buzău.

    Un avantaj pentru municipiul Buzău constă în faptul că parcarea este mobilă, astfel că ar putea fi oricând mutată într-o altă zonă mai aglomerată, dacă se dovedeşte, în timp, că zona în care a fost pusă iniţial nu mai are nevoie de acele locuri de parcare.

    "Un alt element important este faptul că parcarea este compusă dintr-o structură metalică cu platforme culisante, nu necesită autorizaţie de construire amplasarea acesteia şi poate fi mutată atunci când în cartier nu mai sunt necesare locurile de parcare suplimentare. Fiecare platformă este dotată cu motoare care permit culisarea atât pe verticală, cât şi pe orizontală, practic pentru montarea acesteia fiind necesar doar un branşament electric", a mai scris viceprimarul municipiului Buzău.

    Preţul unei astfel de parcări echipată complet este de aproximativ 100.000 de euro.

    Deocamdată, proiectul este la faza de propunere, ca urmare a unui studiu de fezabilitate cerut de autorităţile locale pentru reamenajarea terenului de pe strada Peitroasele, unde, în trecut, au fost construite mai multe garaje. Pentru a deveni viabil, proiectul trebuie votat de consilierii locali, iar apoi suma ce urmează a fi investită să fie cuprinsă în bugetul local.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional