Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

PiscineO piscină de vis!

F.A. Amenajări /

O piscină de vis!

Înotul este o opţiune excelentă pentru a face mişcare în orice perioadă a anului, dar este o activitate populară mai ales pe timpul verii, când se poate practica în bazine descoperite sau în piscina personală.

Vă puteţi crea propria oază de linişte în grădină - în aer liber sau acoperită sau chiar integrată în casă cu ajutorul unei piscine. Indiferent de modelul constructiv, dimensiuni, formă sau preţuri şi cele mai exigente gusturi pot fi satisfăcute de societăţile de profil din ţară.

Puteţi alege între piscine modulare din panouri de oţel, piscine modulare din cofraje EPS cu finisaj liner (folie PVC), precum şi piscine din beton placate cu mozaic din sticlă sau ceramică executate de societatea Reve SRL din Capitală, piscine monobloc din fibră de sticlă, piscine modulare - cu structura bazată pe compuşi polimerici (piscine PPP), piscinele metalice, piscine din beton cu sistemul de cofraje din polistiren Isoblok comercializate şi executate de societatea Elcora Piscine tot din Capitală sau între piscinele din aluminiu şi piscinele modulare de la societatea Mayrotim SRL din localitatea Putna, judeţul Suceava.

Alegerea piscinei nu este un lucru atât de simplu pe cât pare. "Cel mai important sfat pe care-l pot da este acela de a recomanda clienţilor să se îndrepte exclusiv către firmele cu un renume în domeniu sau care au ca obiect de activitate principal unul din produsele dorite", ne-a declarat domnul Bogdan Precup din partea societăţii Reve SRL.

"Trebuie cunoscut faptul că înainte de a achiziţiona o piscină este necesar să obţineţi o autorizaţie de construcţie de la organele abilitate. Construcţia piscinei este o manoperă supusă unor rigori legale pe care trebuie să le cunoaşteţi. Acordaţi o mare atenţie şi analizaţi amănunţit constructorul cu care veţi realiza construcţia piscinei şi cereţi detalii despre perioada de garanţie/postgaranţie. Un constructor specializat va dimensiona corect sistemul de filtrare, cât şi echi­pamentele electrice, ceea ce va duce la o funcţionare corectă, îndelungată şi va asigura o calitate ridicată a apei", ne-a declarat domnul Răzvan Pavel, directorul general al societăţii Elcora Piscine.

Piscine monobloc din fibră de sticlă

Piscinele monobloc din fibră de sticlă de la Elcora Piscine se livrează sub formă de kit, incluzând cuva şi instalaţia de filtrare. Aceste piscine sunt confecţionate din răşini poliesterice speciale, armate cu fibră de sticlă. Interiorul cuvei este acoperit cu gelcoat, un smalţ poliesteric deosebit de rezistent la intemperii, variaţii de temperatură, radiaţii UV, rezistent la uzură, şocuri mecanice. Piscinele monobloc sunt fabricate cu pereţi în construcţie normală sau izolaţi termic cu o structură tip fagure din polipropilenă. Prin aceasta se diminuează semnificativ pierderile de căldură din apă, în cursul nopţii dar şi în cursul zilelor mai reci, prelungindu-se astfel durata de folosinţă a unei piscine.

Principalele avantaje ale piscinelor din poliesteri armaţi cu fibră de sticlă:

- costuri şi lucrări reduse pentru amplasarea unei piscine. Clientul trebuie să execute săpătura la locul de amplasare a viitoarei piscine şi eventual să toarne o placă de beton pe fundul gropii dacă terenul nu este suficient de rezistent;

- durata scurtă de instalare şi punere în funcţiune a piscinei şi anume de maxim două zile de la coborârea în groapa acesteia;

- raportul preţ/calitate foarte bun având în vedere că se acordă o garanţie de 15 ani pentru corpul unei piscine şi 2 ani pentru instalaţii;

- piscinele din materiale compozite au calitatea de a fi calde, plăcute la atingerea cu corpul dar în acelaşi timp pot fi curăţate şi igienizate foarte simplu, cu detergenţi şi dezinfectanţi clasici. Piscinele se pot executa cu pereţii în construcţie normală sau izolaţi termic cu o structură tip fagure din polipropilenă. În urma izolării pereţilor se diminuează semnificativ pierderile de căldură din apă. Piscinele comercializate de către Elcora Piscine sunt piscine familiale, cu adâncimi între 1,10 şi 2,1 metri, fiind realizate din materiale calde şi netede, spre deosebire de cele placate cu gresie, de exemplu. Mai mult decât atât, piscinele monobloc nu necesită o întreţinere complexă, spre deosebire de piscinele bitoceramice ce au nevoie de o mentenanţă de 4 - 5 ori mai dificilă.

Dezavantajul piscinelor, realizate din fibră de sticlă, este acela că, fiind turnate în matriţe, dimensiunile acestora nu se pot modifica. Piscina este livrată în acest mod, gata de instalare, fără a mai fi nevoie de alte procedee de construcţie.

"Preţurile pentru acest tip de piscine variază în funcţie de dimensiune şi dotări, pornind de la 5500 euro şi ajungând până la 13.000 euro, exclusiv TVA, cu manopera inclusă", ne-a declarat directorul general al Elcora Piscine, domnul Răzvan Pavel.

Piscine modulare - cu structura bazată pe compuşi polimerici (piscine PPP)

Piscinele modulare Elcora Piscine sunt compuse din panouri modulare realizate din polimeri structuraţi, cu o rezistenţă comparabilă cu cea a metalului, avantajul fiind faptul că nu se oxidează şi nu se degradează. Din acest motiv piscina are o durată de viaţă nelimitată. Hidroizolaţia cu liner este garantată 10 ani, iar structura din panouri modulare are o garanţie de 15 ani.

Spre deosebire de piscinele realizate integral din beton, care au o durată medie de execuţie de 8 - 10 săptămâni, utilizarea panourilor modulare scurtează execuţia la maxim două săptămâni şi la costuri mult reduse.

Pentru piscinele modulare Elcora Piscine practică preţuri pornind de la 6000 euro până la 12.000 euro - cu manoperă inclusă, preţuri ce variază în funcţie de dimensiuni şi dotări.

Societatea Mayrotim vă oferă piscine modulare din oţel galvanizat. Avantajele acestui tip de piscine ţin de tehnologia panourilor de oţel galvanizat, de timpul de execuţie rapid, de diversitatea formelor şi a mărimilor şi de întreţinerea uşoară.

Finisajul piscinei este asigurat de liner, care este o folie de PVC ce se găseşte într-o mare varietate de culori, atât uni cât şi cu diverse modele. Principalul avantaj al linerului este că, pe lângă rolul estetic de finisaj, are şi rol de hidroizolaţie. În plus, este foarte uşor de înlocuit, dându-vă posibilitatea că în numai câteva ore şi cu costuri minime să aveţi o altă piscină de care să vă bucuraţi ca la început.

Piscinele metalice

"Piscinele metalice se bazează pe o instalare rapidă şi ieftină: piscina complet echipată este realizată în maxim 10 zile", ne-a declarat domnul Răzvan Pavel de la Elcora Piscine.

Au toate instalaţiile de aspiraţie/ filtrare/refulare a apei grupate într-un singur bloc tehnic - incluzând chiar şi un proiector subacvatic. Nu necesită ţevi şi racorduri în jurul piscinei, eliminând riscurile de scurgeri. Piscinele vin sub forma unui kit complet pentru o piscină la cheie, incluzând structura metalică de asamblat pe un radier de beton, monobloc tehnic de filtrare, membrană liner de etanşare.

Piscina poate fi executată într-un termen de numai 10 zile (săpături două zile, turnare placă de beton două zile, uscare placă trei zile, montare structură o zi, punere liner o zi, umplere piscină o zi).

Piscinele prezintă o rezistenţă superioară pe termen lung, datorită flexibilităţii structurii, adaptată tuturor tipurilor de terenuri şi subsoluri, fără riscuri de crăpături în structură sau în stratul de izolaţie al apei. Preţuri: între 6000 şi 12.000 euro, cu manopera inclusă.

Întreaga construcţie a piscinelor din aluminiu Mayrotim este alcătuită din aluminiu. Elementele de perete tip sandwich sunt special izolate termic, iar utilizarea adezivului pentru lipire sau sudare a liner-elor este de foarte lungă durată, rezistent atât la temperaturi înalte, cât şi scăzute şi împotriva razelor UV.

Dreptunghiular sau multi-unghiular, cu sau fără un sistem de deversare, puteţi alege orice model vă doriţi. Preferinţele dumneavoastră în materie de design, formă şi mărime, la fel ca şi tipul măştii piscinei se pot pune în practică. Albastru-ocean închis, cu sau fără dungile albe sportive, alb caribic sau alte culori şi design-uri sunt posibile.

Piscine din beton cu sistemul de cofraje din polistiren Isoblok

Societatea Elcora Piscine a încheiat un parteneriat cu producătorul italian de echipamente pentru piscine CPA Piscine. Produsul premium al CPA Piscine este modulul Isoblok care prezintă soluţia cea mai utilizată în realizarea pereţilor piscinei. Datorită sistemului de cofraje din polistiren Isoblok avem posibilitatea de a realiza piscine într-o mare varietate de forme şi dimensiuni. Se pot realiza atât forme predefinite, cât şi forme libere. Isoblok este un sistem modular, ideal pentru cons­trucţia piscinelor subterane.

Datorită dimensiunilor sale gene­roase, Isoblok se montează uşor şi fără efort, asigură durabilitate şi extinde sezonul de înot în piscină.

Acest tip constructiv combină durabilitatea betonului cu sistemul modular Isoblok, asigurând o cons­trucţie sigură şi o temperatură ridicată a apei. Timpul foarte scurt de realizare (12 zile), preţurile sub nivelul de cost al piscinelor din fibră de sticlă, fac din sistemul Isoblok soluţia viitorului în ceea ce priveşte construcţia de piscine, tot mai mulţi clienţi orientându-se către această soluţie constructivă, susţine reprezentantul Elcora Piscine.

Finisaje

O mare atenţie trebuie acordată finisajelor destinate piscinei. Pentru un aspect cât mai plăcut al piscinei dumneavoastră trebuie să luaţi în considerare importanţa gresiei pe care o veţi alege. Disponibile într-o gamă variată de modele şi culori, puteţi alege orice este pe placul dumneavoastră şi se asortează cu designul exterior al piscinei.

Specialiştii în domeniu recomandă utilizarea liner-ului şi a mozaicului pentru finisarea piscinelor.

"În ceea ce priveşte piscinele, personal recomand utilizarea liner-ului în cazul piscinelor exterioare şi placările cu mozaic din sticlă sau ceramică la interior. În cazul în care totuşi se doreşte aplicarea unui finisaj cu mozaic sau ceramică la exterior, vă recomand să consultaţi un specialist în domeniul piscinelor", ne-a declarat domnul Bogdan Precup din partea societăţii Reve SRL.

"Liner este pretabil pentru toate modelele (excepţie făcând piscinele din fibră de sticlă care nu mai necesită finisaj). Este soluţia cea mai utilizată, garanţia fiind destul de mare (10 ani), iar aspectul vizual este foarte plăcut. Există şi o mare diversitate de culori şi nuanţe. De asemenea, piscinele din beton pot fi finisaje cu mozaic vitroceramic sau gresie de piscină. Este o soluţie cu costuri ridicate, fiind necesară hidroizolaţia structurii din beton anterior placării, ceea ce implică manoperă suplimentară şi materiale destul de costisitoare. Acest tip de finisaj nu este recomandat piscinelor exterioare, datorită climei din ţara noastră (ierni foarte geroase şi veri canicluare - aceste cicluri îngheţ/ dezgheţ ducând la degradarea mate­rialelor folosite într-un timp relativ scurt, aproximativ 2-3 ani). De altfel, substanţele chimice folosite la tratarea apei nu sunt foarte "prietenoase" cu materialele folosite", ne-a sfătuit domnul Răvan Pavel de la Elcora Piscine.

Tobogane de apă

Cel mai grozav accesoriu al unei piscine nu poate fi decât toboganul - o adevărată distracţie pe care să o împărtăşiţi cu familia sau prietenii dumneavoastră. Există multe mărimi, culori şi forme disponibile. Cele mai avatajoase sunt cele din plastic, întrucât acestea sunt rezistente, practice şi nu se uzează repede.

Societatea Mayrotim vă pune la dispoziţie o gamă variată de tobogane dintre care puteţi alege în funcţie de preferinţele şi stilul dumneavoastră de viaţă. Toboganul clasic, cel multi-linear, cel tip tub, în linie dreaptă sau cu bucle - toate sunt special concepute pentru a fi în primul rând sigure, şi pentru a vă oferi clipe de distracţie maximă în timpul liber petrecut la piscină.

Fiecare proiect în parte are anumite particularităţi. Astfel, fiecare proiect are un preţ diferit, în funcţie de locaţie, tipul constructiv, materialele alese, dotări etc.

Criza din domeniul imobiliar din ultimii ani nu i-a ocolit nici pe comercianţii de piscine însă reprezentanţii societăţilor de profil sunt optimişti şi prognozează pentru acest an o revenire a vânzărilor. "Anul 2011 aduce clar un vânt al schimbării. Prognozez revenirea investiţiilor într-un ritm încet dar sigur", este de părere reprezentantul societăţii Reve din Bucureşti.

O oportunitate pentru creşterea vânzărilor de piscine o reprezintă accesarea fondurilor europene pentru pensiuni sau hoteluri susţine domnul Răzvan Pavel din partea societăţii Elcora Piscine. "În ultimul an, evoluţia vânzărilor a fost regresivă, fapt datorat situaţiei economice instabile şi a crizei economice care aproape a paralizat segmentul construcţiilor în ţara noastră. Anul acesta, previziunile sunt oarecum optimiste, fapt datorat accesării de către România a fondurilor europene. Astfel, tot mai mulţi întreprinzători încep să se orienteze către investiţii în pensiuni, centre de recreere şi hoteluri - atracţia fiind relaxarea la piscină".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional