Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

PREVIZIUNI ALLIED MARKET RESEARCH:Piaţa mondială a construcţiilor de piscine va trece de 7 miliarde de dolari în 2027

Amenajări /

Piaţa mondială a construcţiilor de piscine va trece de 7 miliarde de dolari în 2027
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pandemia de Covid-19 a oprit sau încetinit aceste construcţii

    Segmentul piscinelor din beton are cea mai mare cotă pe piaţa de profil

    Piaţa globală a construcţiilor de piscine se situa la 6,77 miliarde de dolari în 2019 şi este aşteptată să ajungă la 7,39 miliarde de dolari în 2027, în baza unei creşteri anuale compuse (CAGR) de 3,8% din 2020 până în 2027, conform unei analize realizate de Allied Market Research.

    Studiul menţionează că aceas­tă evoluţie are la bază creşterea numărului de săli de sport, centre de sănătate şi hoteluri de lux. Totodată, pe piaţa construcţiilor de piscine există noi oportunităţi în contextul implementării Internet of Things (IoT - Internetul obiectelor, un concept care presupune folosirea Internetului pentru a conecta între ele diferite dispozitive, servicii şi sisteme automate).

    Cu toate acestea, Allied Market Research aduce în atenţie faptul că extinderea pieţei de profil este limitată de costurile ridicate ale construcţiilor şi procesului de întreţinere.

    Analiza subliniază că pandemia de Covid-19 a afectat piaţa construcţiilor de piscine după cum urmează:

    - lansarea proiectelor noi şi finalizarea celor în curs fie au fost oprite, fie au încetinit din cauza măsurilor de lockdown impuse de guverne;

    - sălile de sport şi cluburile sportive au fost închise pentru evitarea răspândirii Covid-19, ceea ce a dus la oprirea construcţiilor de piscine noi în aceste unităţi;

    În perioada post-lockdown, au fost eliminate mai multe restricţii, iar activităţile de construcţie a piscinelor au fost reluate în săli de sport, cluburi sportive şi clădiri rezidenţiale.

    Potrivit Allied Market Research, după materialul din care sunt făcute, piscinele din beton au avut cea mai mare cotă - aproape trei sferturi din toată piaţa construcţiilor de piscine în 2019 - şi se preconizează că acestea îşi vor menţine poziţia de lider până în 2027. Cu toate acestea, segmentul piscinelor din fibră de sticlă este aşteptat să aibă cea mai mare creştere compusă anuală, de 5,3%, din 2020 până în 2027.

    În funcţie de tipul de construcţie, analiza estimează că segmentul suprateran manifestă cea mai rapidă creştere CAGR, de 4,3%, din 2020 până în 2027. Însă, segmentul intrateran (pis­cine în pământ) a avut cea mai mare cotă, cu mai mult de patru cincimi din piaţa globală a construcţiilor de piscine în 2019, fiind aşteptat să îşi menţină statutul de lider până în 2027.

    După regiune, notează analiza, America de Nord a avut cea mai mare pondere pe piaţa de profil în 2019, cu aproape trei cincimi, şi va aduce, în continuare, cea mai mare contribuţie în privinţa veniturilor în toată perioada avută în vedere.

    Cu toate acestea, studiul preconizează că regiunea LAMEA (America Latină, Orientul Mijlociu şi Africa) va înregistra cea mai mare creştere CAGR, de 5,2%, în perioada 2020-2027, în domeniul menţionat.

    Jucătorii cheie de pe piaţa construcţiilor de piscine sunt, potrivit sursei, Aloha Pools Ltd., Concord Pools & Spas, Aquamarine Pools, Millennium Pools Pvt. Ltd., Leisure Pools, Natare Corp., Myrtha Pools, Presidential Pools, Platinum Pools, Spas & Patio, Southern Poolscapes.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional