Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Şemineul - eleganţă şi pasiune în casa dumneavoastră

F.A. Amenajări /

Şemineul "Molene" ("Şeminee Ştefănescu") reprezintă un şemineu de colţ, realizat din calcar natural, cioplit, cărămizi roşii şi poliţă de stejar masiv. Valoarea finisajului şi focarului este de minim 1.230 de euro (în funcţie de focarul pentru care s-a optat)

Şemineul "Molene" ("Şeminee Ştefănescu") reprezintă un şemineu de colţ, realizat din calcar natural, cioplit, cărămizi roşii şi poliţă de stejar masiv. Valoarea finisajului şi focarului este de minim 1.230 de euro (în funcţie de focarul pentru care s-a optat)

După o zi aglomerată de lucru, fiecare dintre noi ne întoarcem acasă, dornici de relaxare şi odihnă. De aceea, avem nevoie ca atmosfera pe care o găsim în locuinţele noastre să fie cât mai plăcută şi primitoare. Pentru acest lucru, cel mai potrivit este un colţ "cald" şi elegant amenajat în living, fapt pentru care tot mai multe persoane îşi cumpără un şemineu, atrase fiind de atmosfera feerică pe care acesta o creează.

Constructorii spun că la o astfel de investiţie medie, de 300-400 de euro, valoarea unei case creşte cu 1.200-1.500 de euro.

În 2007, s-au majorat vânzările pe acest segment, piaţa aflându-se în continuă creştere. Unele societăţi de profil au înregistrat o cerere mai mare cu peste 100% faţă de cea de anul trecut, pentru acest produs, potrivit specialiştilor din domeniu, care aşteaptă un boom al vânzărilor, odată cu venirea toamnei.

Şemineele tradiţionale - cele mai căutate

Reprezentanţii firmei "Şeminee Ştefănescu" susţin că modele noi de şeminee apar foarte rar, întrucât "şemineul este un produs tradiţional, care îşi schimbă foarte puţin aspectul odată cu trecerea anilor". Astfel, cele mai căutate şeminee sunt cele tradiţionale cu func-ţionare pe lemne, clasice şi rustice. Şemineele clasice se bucură de toată atenţia şi migala arhitecţilor şi artiştilor plastici. Potrivit reprezentanţilor firmei "Trend Furniture", în această gamă, alegerea materialelor şi sculpturile delicate păs-trează armonia, claritatea şi echilibrul stilului clasic.

Produsele rustice din acest domeniu respectă tradiţia, care stă la originea acestei game. Lemnul, calcarul, piatra de râu, cărămida, marmura de Portugal şi metalul au aspectul lor natural, iar detaliile sunt specifice.

Cele contemporane oferă o ambianţă arhitecturală pe care multe persoane o preferă, datorită pietrei, metalului, marmurei şi tipului de cărămidă utilizate la fabricarea acestora. Formele clare şi designul original al modelelor existente pe piaţa de profil oferă posibilitatea alegerii centrului de atracţie din căminul fiecăruia.

"Trend Furniture" comercializează şi şeminee metalice - modele frontale, de colţ şi centrale - într-o mare varietate de culori şi fabricate din diferite materiale.

Şemineele electrice şi cu bioalcool costă maxim 2.000 de euro

George Cosma, director de vânzări în cadrul societăţii "Trend Furniture", ne-a precizat că, în prezent, pe piaţă există şeminee electrice, pe bază de bioalcool, cu lemne sau cu gaz: "Firma noastră promovează, sub sigla , şemineele electrice cu manta din MDF sau din lemn masiv (stejar sau brad) şi pe cele cu bioalcool".

Şemineele electrice nu necesită coş de evacuare, montaj sau priză specială de alimentare. Preţul acestora variază de la 1.699 la 1.999 de lei. Dintre modelele de şeminee electrice comercializate de "Trend Furniture", cele mai căutate sunt cele de colţ în culori antichizate (onix colt patinat).

Cele cu bioalcool nu dăunează mediului şi nu necesită coş de evacuare. În acest caz, preţul variază de la 1.450 la 2.000 de euro.

Printre avantajele şemineelor electrice sau cu bioalcool se numără timpul scurt de livrare şi modul simplu de întreţinere. George Cosma recomandă modelele de colţ celor interesaţi să-şi cumpere un şemineu pentru apartament, întrucât acestea utilizează mai bine spaţiul disponibil.

Pe piaţa şemineelor electrice cu mantă din lemn masiv (stejar sau brad), firma a lansat produse pe culorile wenge, cireş, nuc, nature.

Din producţia realizată de "Trend Furniture", aproape 50% se adresează exportului.

Şeminee franţuzeşti la "Şeminee Ştefănescu"

"Şeminee Ştefănescu" comercializează produse din gama "Şeminee Ambient", concepută în Franţa. Focarele sunt realizate integral din fontă, garanţia fiind de cinci ani. Finisajul şemineelor este realizat din calcar natural şi poliţele din stejar. Potrivit lui Florin Georgescu, reprezentantul firmei amintite, în ultimii ani cererea a început să crească, 98% dintre clienţi preferând şemineele tradiţionale, pe lemne.

Şemineele comercializate de această societate sunt clasificate în funcţie de tipul de focar (cu focar deschis şi cu focar închis), de tipul de combustibil folosit (cu lemne şi cu gaz) şi de model (clasice, rustice şi moderne). Preţul variază între 775 şi 3.800 de euro, fără TVA, pentru finisaj şi focar.

Montajul poate fi realizat în orice moment al execuţiei casei, chiar şi după ce aceasta a fost terminată, ne-a precizat domnul Georgescu. Pentru realizarea unui şemineu la comandă, sunt necesare maxim 30 de zile.

Noul concept "Design", realizat de "Trend Furniture", este caracterizat prin faptul că şemineul şi focarul se confundă, uşa focarului constituind cadrul şemineului. Datorită acestui sistem, instalarea este simplificată, alimentarea cu lemne este facilă şi viziunea focului mai apropiată. Firma amintită propune trei forme pentru realizarea noului concept - pătrată, dreptunghiulară cu geam plat şi dreptunghiulară cu geam rotunjit. Fiecare dintre aceste modele este finisat în trei variante - negru-fontă, inox şi alamă. Materialele din care va fi confecţionat şemineul sunt fontă şi sticlă vitroceramică.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional