Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Totul despre grădina visurilor tale

Amenajări /

Totul despre grădina visurilor tale
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Fiecare dintre noi visează la propria grădină, în care să-şi petreacă timpul liber şi în care să se simtă în mijlocul naturii. Gusturile sunt diferite şi, în consecinţă, şi tipurile de grădină diferă. Despre ce stiluri de grădini există şi cum pot fi ele amenajate ne-au povestit reprezentanţii HORNBACH, în cadrul unui interviu.

    Reporter: Care sunt lucrările pe care oamenii trebuie să le facă în grădină, de-a lungul anului?

    HORNBACH: Primele lucrări din an, care au loc primăvara, sunt cele prin care se curăţă grădina de plantele uscate, se pregăteşte solul şi încep îngrijirea şi refacerea gazonului.

    Ulterior, se toaletează pomii, prin tăierea crengilor uscate, şi se stropesc cu soluţii împotriva dăunătorilor, după care urmează plantarea seminţelor pentru răsaduri, a gardurilor vii şi a copacilor orna­mentali.

    După răsădirea seminţelor pentru plantele care vor înflori în vară şi în toamnă, principalele lucrări ră­mân cele din grădina de legume.

    În toamnă, se curăţă grădina de resturile vegetale, sunt eliminate plantele care s-au trecut şi se înlocuiesc cu plante de sezon, care pot decora grădina până la venirea iernii. Tot acum se plantează bulbii de primăvară şi gazonul şi se fertilizează solul.

    Reporter: Ce tipuri de amenajări sunt recomandate pentru o grădină modernă şi cochetă?

    HORNBACH: În primul rând, mobilierul de grădină trebuie să fie în acord deplin cu tipurile de plante. În acest sens, există mai multe tendinţe.

    Pentru un mobilier de grădină realizat din împletitură din fibre naturale sunt preferate specii exotice de plante, cum ar fi palmieri, citrice, măslini sau leandri, care să creeze o atmosferă de vacanţă exotică.

    Pe de altă parte, o grădină rustică va fi caracterizată prin foarte multă culoare, plante perene, tufişuri şi accesorii care poartă amprenta curţilor de ţară. Grădina mediteraneană poate fi concepută în tonuri liniştitoare de albas­tru, alb şi roz, aranjamente din pie­triş şi scoici sau o sursă de apă.

    Pentru stilul sobru şi rafinat, este recomandată utilizarea unui mobilier de grădină cu design clasic, în culori wenge. Totodată, plantele pot fi remarcate prin eleganţă şi armonizarea culorilor neutre.

    Reporter: Ce tendinţe aţi remarcat pe piaţa de profil?

    HORNBACH: Pentru acest an, tendinţele sunt următoarele:

    - Amenajarea unor grădini mici şi multifuncţionale, unde sunt preferate, în special, plantele aro­matice;

    - "Curaj colorat" - amenajarea grădinilor şi a teraselor prin folosirea diverselor tipuri de ghivece din ceramică, care pun în evidenţă foarte bine varietatea de culori a plantelor;

    - "Fântâna centrală", în jurul căreia pot fi amenajate grădini în cele mai diverse teme, de la grădina exotică sau grădina japoneză, până la stilul rustic.

    Reporter: Cum poate fi amenajată o grădină de mici dimensiuni?

    HORNBACH: Ca o zonă cât mai verde, cu plante şi arbuşti stufoşi, spaţiul amenajat putând avea anumite tematici. Sunt recomandate plantele în ghiveci, precum trandafirii căţărători, de bordură, arbuştii ornamentali ori lavanda, în special plante aromatice. Se pot folosi, totuşi, şi plante mediteraneene, precum leandri, citrice, smochini şi măslini.

    Reporter: Cum a evoluat cererea în raport cu oferta?

    HORNBACH: Trendul este as­cendent în fiecare sezon, cu vârful în perioada martie-mai şi apoi din nou în sezonul de toamnă, când pregătim grădina pentru anul următor.

    Clienţii noştri apreciază gama de plante oferită, consecvenţa în păstrarea calităţii produselor, dar şi garanţia creşterii. De altfel, aceştia sunt obişnuiţi să găsească în magazinele noastre un sortiment complet în ceea ce priveşte amenajarea grădinii, la un raport calitate/preţ foarte bun.

    Reporter: Ce cuprinde sortimentul complet pe care clienţii îl pot găsi în magazinele HORN­BACH?

    HORNBACH: Departamentul Gră­dină din magazinele HORN­BACH pune la dispoziţia clienţilor o gamă foarte variată de articole pentru amenajarea grădinii de vis. Sortimentul complet include plante, substraturi şi fertilizanţi, diverse tipuri de ghivece, seminţe şi rulouri de gazon, plante verzi de mari dimensiuni (între 2,5 şi 5 m), gama de foioase - carpen, stejar, mesteacăn -, plante mediteraneene, citrice (lămâi, mandarin, portocal, kumquats), măslini şi leandri, dar şi sisteme de irigaţii, maşini şi unelte de grădină, mobilier divers, articole de iluminat, piscine şi locuri de joacă pentru copii etc.

    Reporter: Mulţumesc!

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional