Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Accor a finalizat fuziunea cu Ennismore

Internaţional /

Accor a finalizat fuziunea cu Ennismore

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Gigantul hotelier francez Accor a încheiat fuziunea cu deţinătorul şi dezvoltatorul britanic de propri­e­tăţi de ospitalitate Ennismore, creând o entitate al cărei proprietar majoritar va fi. Conform acordului de fuziune (în acţiuni), Accor, cel mai mare operator hotelier din Europa, deţine 66,67% din noul grup, iar fondatorul Ennismore, Sharan Pasricha, restul de 33,33%.

    Potrivit hotelbusiness.com, portofoliul Ennismore constă în 14 branduri globale de hoteluri şi spaţii de co-working, respectiv o gamă diversă de restaurante şi baruri, printre care 21C Museum Hotels, 25hours, Delano, Gleneagles, Hyde, JO&JOE, Mama Shelter, Mondrian, Morgans Originals, SLS, SO/, The Hoxton, TRIBE şi Working From_.

    Acestea includ 87 de proprietăţi hoteliere în exploatare la nivel global şi peste 150 de restaurante şi destinaţii de divertisment nocturn.

    Sharan Pasricha, directorul executiv al noului grup, spune: "Finalizarea acestei fuziuni reprezintă începutul unui nou capitol pentru Ennismore, deoarece astfel devenim cea mai mare companie de ospitalitate, cu cea mai rapidă creştere pe partea de lifestyle".

    Gaurav Bhushan, co-director executiv al Ennismore, adaugă: "Echipele noastre sunt pregătite şi dornice să consolideze fiecare dintre mărcile de lifestyle pe care le deţinem, creând un ecosistem de experienţe memorabile în toate proprietăţile pe care le operăm".

    Accor, care operează 5.199 de hoteluri în 110 ţări, a raportat, pentru primul semestru din anul curent, o pierdere înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) de 120 de milioane de euro (142,28 milioane de dolari), comparativ cu o pierdere de 227 de milioane de euro în pri­mele şase luni din 2020. În acelaşi interval, veniturile companiei s-au redus cu 6%, la 824 de milioane de euro.

    Planul de fuziune Accor-Ennis­more a fost anunţat în urmă cu un an.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional