Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

ANALIZĂ GLOBAL MARKET INSIGHTS:Piaţa mondială a mobilei va ajunge la 750 miliarde dolari în 2024

Mobilier /

Piaţa mondială a mobilei va ajunge la 750 miliarde dolari în 2024
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Piaţa mobilei destinate sectorului rezidenţial este aşteptată să înregistreze o majorare anuală agregată (CAGR) de aproximativ 5,5% până în 2024, în baza evoluţiilor socio-economice, a subvenţiilor acordate de guverne pentru locuinţe, respectiv a sporirii necesităţii de a găzdui o populaţie în creştere, potrivit unei analize Global Market Insights, citată de PRNewswire.

    Studiul, lansat în luna mai, precizează că renovările locuinţelor au generat o cerere puternică de mobilă în ultimii ani şi se aşteaptă ca aceasta să înregistreze câştiguri semnificative în perioada 2019-2024.

    Global Market Insights preconizează că piaţa globală a mobilei va ajunge la 750 de miliarde de dolari în 2024, de la 540 miliarde de dolari în 2017. Din cele 750 de miliarde prevăzute, cererea de mobilă de pe segmentul rezidenţial va acoperi 495 de miliarde de dolari.

    Mobilierul din lemn domină piaţa mondială din domeniu, cu o cotă de 65% în 2017, specialiştii aşteptând ca acesta să-şi păstreze poziţia în intervalul 2019-2024. Produsele finite superioare din lemn, alături de o gamă ce cuprinde opţiuni extrem de diverse, se numără printre factorii cheie care determină creşterea pieţei mobilei din lemn.

    Analiza susţine că cererea de material lemnos va fi stimulată în următorii ani de durabilitatea şi rezistenţa ridicată a mobilierului din lemn, dar şi de variantele de preţ mai mici. În plus, preferinţa pentru mobilierul din lemn în clădirile verzi va influenţa pozitiv vânzările acestor produse.

    Statele Unite, China, Japonia, India şi Brazilia se numără printre ţările cu potenţial pentru creşterea pieţei de profil, notează Global Market Insights.

    De precizat că, potrivit raportului FurnitureToday, publicat în 2017, Statele Unite sunt cel mai mare importator de mobilă la nivel global, cu achiziţii de peste 24,5 miliarde de dolari.

    Segmentul rezidenţial are cea mai rapidă creştere pe piaţa construcţiilor din America de Nord, ceea ce alimentează cererea de mobilier.

    Pe segmentul comercial, cererea de mobilă a fost de 150 de milioane de dolari în 2017, iar aşteptările arată că aceasta va avea o creştere importantă până în 2024, conform analizei citate. Domeniul include mobilă pentru birouri, instituţii de învăţământ, de ospitalitate (hoteluri) şi de sănătate (clinici, spitale). Ospitalitatea şi instituţiile de învăţământ se numără printre factorii cheie care contribuie la creşterea seg-mentului comercial de pe piaţa mobilei.

    Analiza punctează faptul că sporirea numărului de turişti din Orientul Mijlociu şi Asia Pacific, susţinută de numărul tot mai mare de hoteluri de lux, stimulează expansiunea afacerilor de profil.

    Regiunea Asia Pacific este aşteptată să domine piaţa globală a mobilei în 2024, cu peste 400 de miliarde de dolari. China, India, Japonia, Coreea de Sud sunt printre pieţele lider din regiune, conform analizei.

    Cei mai importanţi jucători din industria mobilei sunt, potrivit analizei citate: Ashley Furniture Industries, Okamura Corporation, La-Z-Boy Inc., Haworth Inc. Steelcase, Inter IKEA Group, Kohler Co., Global Furniture Group. Alţi jucători majori sunt Home Depot Inc., McCarthy Group Ltd., Heritage Home, Herman Miller, Humanscale Corp.

    Strategiile de bază observate de autorii studiului în rândul jucătorilor din industrie includ fuziuni şi achiziţii, extinderea canalelor de distribuţie şi inovaţiile în design.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional