ANALIZĂ QURATE BUSINESS INTELLIGENCE Piaţa materialelor de construcţii verzi va creşte cu 11,8% până în 2023
Materiale / 15 noiembrie 2018
Jucătorii majori din domeniu: Wienerberger, DuPont, LG Hausys, Pittsburgh Corning, Saint-Gobain, Alumasc Group, Bauder, Homasote şi Johnson Controls
Piaţa materialelor de construcţii verzi a însumat 156,17 miliarde de dolari în 2014 şi este estimată să ajungă la aproximativ 426,35 miliarde de dolari în 2023, în urma unei creşteri compuse (CAGR) de 11,81%, conform analizei Qurate Business Intelligence, preluată de openpr.com.
Pentru comparaţie cu sectorul materialelor de construcţii convenţionale, cele verzi sunt mult mai rentabile, sigure şi ecologice, potrivit Qurate Business Intelligence.
Materialele folosite în clădirile verzi sunt reciclabile şi au un efect pozitiv asupra mediului, notează analiza, adăugând că piaţa de profil este impulsionată de creşterea gradului de conştientizare privind poluarea tot mai mare a mediului şi calamităţile, de costurile operaţionale şi de întreţinere scăzute ale clădirilor verzi, respectiv de reglementările privind emisiile de carbon.
Clădirile convenţionale folosesc cantităţi mari de energie, apă şi materii prime pentru construcţie şi funcţionare, care emit cantităţi mari de gaze cu efect de seră şi produc, de asemenea, o cantitate mare de deşeuri din construcţii şi demolări, precizează analiza.
Conform studiului, cei mai importanţi jucători de pe piaţa materialelor de construcţii verzi sunt Wienerberger, DuPont, LG Hausys, Pittsburgh Corning, Saint-Gobain, Alumasc Group, Bauder, Homasote şi Johnson Controls.
Analiza aduce în atenţie faptul că produsele solare deţin cea mai mare cotă pe piaţa materialelor de construcţii verzi, urmate de sistemele de încălzire sau răcire. Materialele pentru interior constau, în principal, în sisteme izolatoare şi podele, iar cele de exterior - în faţade, uşi, ferestre.
Potrivit studiului, segmentul clădirilor verzi nerezidenţiale creşte într-un ritm mai rapid, piaţa de profil fiind totodată mai mare, în condiţiile în care gradul de conştientizare cu privire la impactul materialelor de construcţie convenţionale asupra mediului este tot mai mare, la fel nevoia de dezvoltare durabilă.
Analiza mai arată că America de Nord domină piaţa materialelor de construcţii verzi, iar până în 2023 vom asista la o expansiune importantă în regiunea Asia-Pacific, în baza activităţilor din infrastructură.
Studiul aminteşte că Europa a impus norme stricte în materie şi a început să extindă utilizarea practică a materialelor verzi de construcţii.