Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

ANALIZĂ QURATE BUSINESS INTELLIGENCE Piaţa materialelor de construcţii verzi va creşte cu 11,8% până în 2023

Materiale /

Piaţa materialelor de construcţii verzi va creşte cu 11,8% până în 2023
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Jucătorii majori din domeniu: Wienerberger, DuPont, LG Hausys, Pittsburgh Corning, Saint-Gobain, Alumasc Group, Bauder, Homasote şi Johnson Controls

    Piaţa materialelor de construcţii verzi a însumat 156,17 miliarde de dolari în 2014 şi este estimată să ajungă la aproximativ 426,35 miliarde de dolari în 2023, în urma unei creşteri compuse (CAGR) de 11,81%, conform analizei Qurate Business Intelligence, preluată de openpr.com.

    Pentru comparaţie cu sectorul materialelor de construcţii convenţionale, cele verzi sunt mult mai rentabile, sigure şi ecologice, potrivit Qurate Business Intelligence.

    Materialele folosite în clădirile verzi sunt reciclabile şi au un efect pozitiv asupra mediului, notează analiza, adăugând că piaţa de profil este impulsionată de creşterea gradului de conştientizare privind poluarea tot mai mare a mediului şi calamităţile, de costurile operaţionale şi de întreţinere scăzute ale clădirilor verzi, respectiv de reglementările privind emisiile de carbon.

    Clădirile convenţionale folosesc cantităţi mari de energie, apă şi materii prime pentru construcţie şi func­ţionare, care emit cantităţi mari de gaze cu efect de seră şi produc, de asemenea, o cantitate mare de deşeuri din construcţii şi demolări, precizează analiza.

    Conform studiului, cei mai importanţi jucători de pe piaţa materialelor de construcţii verzi sunt Wienerberger, DuPont, LG Hausys, Pittsburgh Corning, Saint-Gobain, Alumasc Group, Bauder, Homasote şi Johnson Controls.

    Analiza aduce în atenţie faptul că produsele solare deţin cea mai mare cotă pe piaţa materialelor de construcţii verzi, urmate de sistemele de încălzire sau răcire. Materialele pentru interior constau, în principal, în sisteme izolatoare şi podele, iar cele de exterior - în faţade, uşi, ferestre.

    Potrivit studiului, segmentul clădirilor verzi nerezidenţiale creşte într-un ritm mai rapid, piaţa de profil fiind totodată mai mare, în condiţiile în care gradul de conştientizare cu privire la impactul materialelor de construcţie convenţionale asupra mediului este tot mai mare, la fel nevoia de dezvoltare durabilă.

    Analiza mai arată că America de Nord domină piaţa materialelor de construcţii verzi, iar până în 2023 vom asista la o expansiune importantă în regiunea Asia-Pacific, în baza activităţilor din infrastructură.

    Studiul aminteşte că Europa a impus norme stricte în materie şi a început să extindă utilizarea practică a materialelor verzi de construcţii.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional