Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Bamesa isi sporeste capacitatile de productie din Romania

I.D. Companii /

Bamesa isi sporeste capacitatile de productie din Romania

Compania prelucratoare de otel Bamesa insi extinde capacitatile de productie din Romania. Proiectul care va fi incheiat in primavara va aduce o crestere a cifrei de afaceri a companiei in tara noastra cu 45% in urmatorii cinci ani.

La ora actuala Bamesa Romania a finalizat deja constructia unei hale, alaturi de unitatea de productie a companiei de la Topoloveni, unde vor fi montate doua noi linii de productie. Cladirea in suprafata de 6.600 mp este gata din luna martie a acestui an. Costurile investitiei s-au ridicat la 5 milioane euro si au fost asigurate exclusiv din fondurile companiei, ne-a precizat Adriana Marin, director financiar Bamesa Otel.

In total proiectul de extindere, care cuprinde constructia halei si achizitia de echipamente, se ridica la suma de aproximativ 14,64 milioane euro.

Pentru a asigura fondurile necesare realizarii investitiei compania Bamesa Romania a semnat la data de 14 iunie 2012 un contract de finantare prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice".

Totodata proiectul este sustinut printr-un credit de suport acordat de Bamesa Group in valoare de 10 milioane euro.

Adriana Marin, director financiar Bamesa Otel, a precizat:

"Am construit hala de productie inainte de semnarea contractului de finantare pentru a salva timp. Daca am fi asteptat semnarea contractului am fi pierdut pana la 8 luni din perioada de implementare a proiectului. In acest timp competitorii nostri ar fi avansat si trebuie sa tinem pasul cu piata."

Dupa incheierea contractului de finantare Bamesa Romania a demarat procedurile de achizitie pentru echipamente si lucrari de constructii. Au fost incheiate patru contracte: pentru achizitia liniei de taiere transversala, a liniei de taiere prin presare, a podului rulant si pentru constructia fundatiilor necesare montarii liniilor de taiere. Cele patru contracte s-au ridicat la valoarea de aproximativ 10,7 milioane euro.

La ora actuala constructia fundatiilor si a instalatiilor electrice a fost deja demarata. Finalizarea lucrarilor este prevazuta pentru prima saptamana a lunii noiembrie din acest an.

De asemenea au inceput livrarile partiale la cele doua linii de taiere. Doar pentru livrarea liniei pentru taiere transversala sunt necesare 20 de camioane. Aceste activitati sunt programate sa se deruleze in lunile octombrie si noiembrie.

Ulterior se va realiza montarea liniilor de taiere, testarea si punerea in functiune a acestora.

Termenul limita pentru finalizarea investitiei este mai 2013 insa reprezentantii societatii intentioneaza sa incheie proiectul cu doua-trei luni inainte.

Proiectul va beneficia de sustinere financiara si dupa finalizare in valoare de aproximativ 4,38 milioane euro. Din aceasta suma 3,77 milioane euro reprezinta fonduri nerambursabile acordate prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala si 0,61 milioane euro din bugetul national.

Bamesa a intrat pe piata din Romania in joint venture cu Arcelor Mittal in 2005. Compania detine in tara noastra o fabrica la Topoloveni si un depozit la Craiova care va fi operational din luna noiembrie.

Anul trecut Bamesa Romania a realizat vanzari de 98 milioane euro.

In domeniul constructiilor compania colaboreaza cu societati precum Conarg sau Diekat.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional