Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

COLDWELL BANKERStatul ar putea ajuta construcţiile prin reducerea TVA sau facilităţi fiscale

F.A. Piaţa Imobiliară /

Statul ar putea ajuta construcţiile prin reducerea TVA sau facilităţi fiscale

Conjunctura actuală este extrem de dificilă, motiv pentru care orice estimare despre evoluţia pieţei imobiliare este pur speculativă, apreciază specialiştii "Coldwell Banker Affiliates of Romania". "Este drept, putem estima că piaţa rezidenţială va continua să scadă atât ca număr al tranzacţiilor, cât şi ca nivel de preţuri, însă nu putem prevedea limita inferioară", ne-au spus aceştia.

Reprezentanţii "Coldwell Banker Affiliates of Romania" ne-au declarat că statul poate ajuta sectorul imobiliar şi al construcţiilor să treacă peste criză. Măsuri potrivite ar fi acordarea de facilităţi, reducerea de impozite şi taxe coroborată cu acordarea de soluţii financiare în condiţii avantajoase atât dezvoltatorilor, cât şi cumpărătorilor. O altă soluţie este reducerea TVA pentru locuinţe.

Cumpărătorii ar trebui să fie mai informaţi, să ceară mai multe detalii despre locuinţele noi, să compare proiectele, şi dacă nu pot negocia atât cât îşi doresc sau nu îşi pot permite, soluţia închirierii rămâne una viabilă cel puţin pe termen scurt.

Potrivit "Coldwell Banker Affiliates of Romania", vânzătorii de locuinţe ar trebui să propună preţuri mai realiste şi să scadă marja de profit. Investitorii trebuie să ofere pachete de vânzare mai atractive şi soluţii de plată mai flexibile pentru această perioadă, în care accesul la credite este aproape imposibil.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional