Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

EUROMETROPOLAEvoluţia pieţei depinde de măsurile BNR privind creditarea

F.A. Piaţa Imobiliară /

Evoluţia pieţei depinde de măsurile BNR privind creditarea

Politica precaută şi restrictivă a băncilor a reuşit, în final, să ne salveze din faţa unui colaps masiv, apreciază specialiştii companiei imobiliare "EuroMetropola". Totuşi, actualele norme au limitat foarte mult accesul unei importante părţi a populaţiei la surse de finanţare pentru achiziţia de proprietăţi rezidenţiale, fapt care a afectat simţitor nivelul vânzărilor. Ei spun că mersul pieţei depinde acum de următoarea mişcare pe care o va face BNR-ul, dar şi de cât va mai dura situaţia de incertitudine financiară.

Potrivit "EuroMetropola", cu siguranţă vor scădea preţurile ofertelor slabe. Cele mai pesimiste scenarii indică o redresare a pieţei în 2010. În aceste condiţii, vânzătorii ar trebui să îşi evalueze corect proprietăţile, dacă acestea nu se apropie de standardele actuale vizavi de calitate, amplasament, preţ şi să reconsidere preţul cerut în funcţie de aceste criterii.

Cei care doresc să achiziţioneze o locuinţă pentru uz personal sunt, dintr-un anumit punct de vedere, avantajaţi de situaţia actuală: dacă dispun de resurse financiare suficiente, este cel mai uşor să cumpere locuinţe la un nivel scăzut al preţurilor, într-o perioadă cu cerere extrem de scăzută.

Piaţa rezidenţială a chiriilor a rămas nealterată de la începutul anului, indiferent de oscilaţiile pieţei, iar la început de toamnă este cu mult mai dinamică. Proprietarii care nu sunt presaţi să-şi vândă imobilele şi care exclud varianta de a micşora preţul de vânzare, preferă să le închirieze până când vor găsi un cumpărător care să le ofere preţul satisfăcător.

Reprezentanţii "EuroMetropola" ne-au declarat că BNR trebuie să menţină controlul asupra creditelor, însă fără să devină exagerat de restrictiv. Astfel, tranzacţiile imobiliare ar putea fi reluate încet şi sigur.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional