Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Frankstahl a investit într-o platformă online de tranzacţii cu oţel

Companii /

Frankstahl a investit într-o platformă online de tranzacţii cu oţel
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Frankstahl România, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de distribuţie a oţelului comercial, a lansat o platformă online dedicată tranzacţionării de profile din oţel de dimensiuni atipice, investiţia necesară pentru dezvoltarea şi lansarea platformei fiind de 75.000 de euro, după cum ne-a declarat Romano Del Negro, CEO Frankstahl România.

    Potrivit domniei sale, banii au fost folosiţi pentru achiziţia iniţială de stocuri de profile de dimensiuni nestandardizate şi dezvoltarea efectivă a platformei.

    În momentul de faţă, o treime din volumul de articole disponibile pe platformă este oferit de Frankstahl, iar obiectivul companiei pentru primul an de activitate a platformei este un volum de de 2.000 de tone tranzacţionate pe VreauOtel.ro, conform şefului companiei.

    Domnul Del Negro ne-a explicat: "Pentru a putea finaliza o tranzacţie, compania interesată să cumpere profile de dimensiuni nestandardizate trebuie să aibă un cont activ. Clienţii Frankstahl au primit automat cont, iar pentru cei care nu sunt încă partenerii noştri putem crea cont la cerere. Bineînţeles, după ce validăm împreună câteva date şi informaţii despre companie şi produse. Din momentul în care există contul, compania poate, de asemenea, să vândă profile, încărcând stocurile direct în sistem, într-un format standard. Tot procesul este gratuit şi tot în acest sistem oferim şi asistenţă tehnică, la cerere. La nivel de căutări însă, platforma este deschisă oricui este interesat. Restricţia apare în momentul în care se doreşte plasarea comenzii, pentru că accesul la datele de contact ale furnizorului este liber doar în timpul în care userul era logat în cont".

    Noua platformă reprezintă o extindere de categorie la nivelul pieţei de oţel, pentru cel mai vândut articol al ultimilor trei ani, respectiv profilele din oţel.

    Reprezentanţii Frankstahl au gândit această platformă ca un instrument pentru vânzarea şi cumpărarea acestor produse, la dimensiuni nestandardizate, adică acele "resturi" care apar la finalul unui proiect de construcţii, astfel încât risipa să fie redusă cât mai mult.

    Romano Del Negro a adăugat: "VreauOtel.ro este un canal care facilitează tranzacţiile, aduce faţă în faţă cererea şi oferta pentru astfel de produse. Este, practic, un canal de vânzări pe care îl punem la dispoziţie gratuit, dar tranzacţia efectivă se întâmplă în offline, preţul se discută şi negociază direct între vânzător şi cumpărător. Bineînţeles că şi noi ne aflăm când de o parte, când de cealaltă în procesul de vânzare-cumpărare. Tocmai de aceea şi putem garanta un prag minim al preţurilor".

    În acest moment, pe platformă există peste 1000 de articole de dimensiuni diferite provenind de la Frankstahl România şi 5 parteneri ai acestuia.

    Aceasta este deschisă căutărilor pentru cei care doresc să achiziţioneze profile de dimensiuni atipice pentru proiectele pe care le desfăşoară. Navigarea se face cu ajutorul unui set de filtre presetate şi a unui modul de căutare, astfel încât utilizatorii să găsească produsele de care au nevoie. Însă, pentru a finaliza tranzacţia şi pentru a primi toate datele de contact ale vânzătorului, utilizatorul trebuie să aibă un cont activ, validat gratuit de Frankstahl România.

    Compania este subsidiara locală a grupului austriac Frankstahl, activ în Cehia, Croaţia, Ungaria, Bos-nia, Bulgaria, Slovacia, Slovenia şi, din 2008, în ţara noastră. Cu o cifră de afaceri de 21 milioane de euro în 2014, Frankstahl România înregistrează cele mai mari vânzări în Bucureşti, dar cerere există şi în alte judeţe precum Sibiu, Galaţi şi Prahova. Platforma este al doilea pas în mediul digital al Frankstahl România, după programul de loializare MyFrankstahl.ro, ca urmare a schimbării strategiei de business la începutul anului 2014.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional