Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

MARI INVESTITORI"Ocif" finalizează, în toamnă, ansamblul "Vivando Unirii"

F.A. Companii /

Libby Weizman, director general "Ocif Group"

Libby Weizman, director general "Ocif Group"

În ciuda crizei, compania menţine preţurile neschimbate

Grupul israelian "Ocif" avea în curs de execuţie, la finele lunii februarie, un singur ansamblu rezidenţial. Este vorba despre "Vivando Unirii", localizat pe strada 11 Iunie, în apropierea parcului Carol din Capitală. Clădirea, cu o arhitectură elegantă, are un regim mic de înălţime, pe subsol, parter, trei etaje, al patrulea retras şi mansardă. Blocul are şase intrări şi cuprinde 110 apartamente cu una până la patru camere. Suprafaţa apartamentelor variază între 37 mp şi 176 mp. Investiţia totală este de circa 25 milioane de euro.

Complexul oferă facilităţi precum sală de fitness, cameră de joacă pentru copii, parcare subterană şi acces controlat.

Libby Weizman, directorul general al "Ocif Group", dezvoltatorul proiectului, ne-a declarat: "La finele lunii februarie, pe şantierul Vivando Unirii se construia mansarda, iar apartamentele vor fi livrate cumpărătorilor în septembrie - octombrie 2009. Din totalul de 110 apartamente, peste o treime sunt deja vândute. Apartamentele cu două şi trei camere au fost cel mai bine vândute la un preţ mediu pe mp de 2100 - 2200 de euro, la care se adaugă TVA".

Domnia sa ne-a precizat că, deşi proiectul este aproape de final, preţurile de vânzare ale locuinţelor au rămas neschimbate încă de la demararea construcţiei. Oficialul "Ocif Group" aduce în sprijinul acestei decizii avantajul unic al localizării "Vivando Unirii" în centrul Bucureştiului, o zonă în continuare foarte căutată. De asemenea, apartamentele din acest complex sunt personalizate, în funcţie de preferinţele cumpărătorilor, şi au multe facilităţi, mai susţine oficialul "Ocif".

Anul trecut, "Ocif Group" a anunţat dezvoltări imobiliare în parteneriat cu grupul Rothschild, în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro. Între timp, piaţa imobiliară din ţara noastră a intrat într-un blocaj, din cauza lipsei lichidităţilor şi a crizei creditelor. Întrebat dacă "Ocif" va renunţa la o parte din proiecte, Libby Weizman ne-a spus că planul de investiţii se va menţine şi va fi implementat când evoluţia pieţei va fi favorabilă: "Ca şi dezvoltator care s-a impus deja pe piaţa imobiliară din Româ-nia, suntem în continuare deschişi oportunităţilor. Actualul context economic nu va duce în final decât la o echilibrare a pieţei".

Domnia sa susţine că proiectele rezidenţiale valoroase vor rezista pe piaţă, în ciuda dificultăţilor, pentru că au ce oferi consumatorului final. "Ocif" mai lucrează, în prezent, la un proiect în Pipera. Compania a obţinut deja Planul Urbanistic Zonal şi, la finele lunii februarie, era pe cale să obţină şi autorizaţia de construire pentru prima fază de dezvoltare.

În Pipera, "Ocif" intenţionează să ridice aproximativ 1.200 de locuinţe, pe un teren cu o suprafaţă de nouă hectare. Anul trecut, compania israeliană nu a mai achiziţionat niciun alt lot de teren în ţara noastră, în aşteptarea unor oportunităţi mai bune.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional