Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Primul oficiu poştal imprimat 3D din lume, inaugurat în India

Internaţional /

Sursa fotografiilor: facebook.com/cobodinternational

Sursa fotografiilor: facebook.com/cobodinternational


  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Un oficiu poştal nou, imprimat 3D, s-a deschis luna trecută în Bengaluru, India, iar timpul de finalizare a acestuia a fost cu 80% mai redus decât dacă ar fi fost ridicat printr-o construcţie tradiţională, anunţă theengineer.co.uk.

    Pretins a fi o premieră mondială, proiectul a fost adus în atenţie de prim-ministrul indian Narendra Modi şi de ministrul Uniunii Căilor Ferate şi Comunicaţiilor, Ashwini Vaishnaw.

    Societatea Larsen & Toubro Construction (L&T) din India a utilizat tehnologia de imprimare 3D a firmei daneze COBOD International pentru realizarea construcţiei, care a fost finalizată în doar 43 de zile - cu două zile înainte de termenul avut în vedere. Potrivit L&T, o construcţie obişnuită pentru livrarea oficiului poştal ar fi durat aproximativ opt luni.

    "Datorită intervenţiei robotizate care implică elemente pre-încorporate, am putut finaliza întreaga activitate de construcţie într-o perioadă de 43 de zile, faţă de aproximativ opt luni necesare prin metoda convenţională", a declarat George Abraham, şeful departamentului de Operaţiuni pentru Sud şi Est din cadrul L&T.

    Oficiul poştal se întinde pe o suprafaţă de 94,9 mp, iar conform L&T, costurile lucrării sunt estimate la 2,6 milioane de rupii (25.000 de lire sterline), cu aproximativ 40% mai mici decât costul unei construcţii convenţionale. L&T, care a imprimat anterior 3D prima clădire cu două etaje din India, a folosit imprimanta de construcţie 3D BOD2 creată de COBOD pentru realizarea proiectului recent.

    "Folosind întreaga libertate privind forma, dată de imprimarea 3D în construcţii, L&T demonstrează, cu acest proiect-capodoperă, modul în care este implementată noua tehnologie", a afirmat Simon Klint Bergh, cofondatorul COBOD, menţionând: "Suntem onoraţi să colaborăm cu inovatori care nu numai că îşi imaginează viitorul, dar îl şi modelează în mod activ. Abia aştept să văd mai multe proiecte grozave care vor veni de la Larsen & Toubro în viitorul apropiat!".

    Oficiul poştal a fost inaugurat de minis­trul Ashwini Vaishnaw, care a spus că proiectul întruchipează spiritul Bengaluru şi al Indiei moderne. Şi premierul indian Narendra Modi a declarat, într-o postare pe reţelele de socializare: "Fiecare indian va fi mândru să vadă, în Bengaluru, primul oficiu poştal imprimat 3D din ţara sa. O dovadă a inovaţiei şi progresului naţiunii noastre, clădirea întruchipează, de asemenea, spiritul unei Indii care se bazează pe sine".

    Comunitatea indiană din Africa de Sud lucrează la construcţia 3D a celui mai mare templu hindus din regiune

    Comunitatea indiană din Africa de Sud lucrează la construcţia 3D a templului Swaminarayan din Johannesburg, conform presei internaţionale. Odată finalizată, până în 2025, clădirea va fi cel mai mare templu hindus din Africa şi emisfera sudică.

    Templul este construit pe un teren de 5,89 hectare, care găzduieşte un centru cultural de 34.000 de metri pătraţi, un auditoriu cu 3.000 de locuri, o sală de evenimente de 2.000 de locuri, un institut de cercetare, săli de clasă, expoziţii şi centre de agrement, printre altele.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional