Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Rădăcina de nuc şi trandafir şi furnirele exotice înnobilează mobila de la Ardudana

Mobilier /

Rădăcina de nuc şi trandafir şi furnirele exotice înnobilează mobila de la Ardudana
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Esenţele de nuc şi trandafir, dar şi cele exotice înnobilează mobila produsă de Ardudana.

    Producătorul de mobilă din Satu Mare fabrică toată gama de mobilă, mai puţin pentru bucătării şi baie. Maria Păcuraru, directorul comercial al companiei, ne-a precizat: "Gama noastră de produse include mobilier destul de variat, avem soluţii pentru aproape toată casa - livinguri, dormitoare, sufragerii, holuri, mai puţin bucătării şi mobilier de baie. Folosim doar lemn masiv - fag, paltin -, pe care îl înnobilăm cu furnire estetice din rădăcină de nuc şi trandafir şi cu furnire exotice. La colecţia Larisa am folosit rădăcini de trandafir, prin intarsie, care se realizează manual. Mai exact, mobila nu este pictată, diferenţierea de nuanţă şi material fiind realizată prin intarsie tradiţională. Se decupează două furnire de culori diferite şi apoi se aplică. Pe produsul final, toate diferenţele de culori sunt doar din diferenţele de furnir - roşu, maron, auriu etc. De asemenea, mobila este şi sculptată. Procesul de producţie, la noi, începe de la prelucrarea buşteanului, pe care îl uscăm, sculptăm, tapiţăm şi, astfel, avem un control asupra calităţii".

    Maria Păcuraru ne-a spus că există specialişti gata formaţi în piaţă şi că Ardudana îşi formează singură meşterii. "Fiind o fabrică de tradiţie, cu peste 50 de ani de experienţă în prelucrarea lemnului, avem meşterii care învaţă şi noua generaţie, la faţa locului", ne-a menţionat domnia sa.

    Ardudana produce 70% pentru piaţa externă, având clienţi din Ungaria până în ţările nordice şi, în Est, în Ucraina, Georgia, Armenia. Restul producţiei este livrată pe piaţa internă, prin colaborări sau magazine proprii, în marile oraşe din ţară - Bucureşti, Iaşi, Constanţa etc. Înainte, compania producea mobilă doar pentru export. Afacerea este una de familie şi are capital românesc privat. Societatea produce în serie şi se adresează revânzătorilor în special, livrând en gros, în străinătate. Cu un efectiv de 250 de angajaţi, Ardudana are preţuri la cerere, în funcţie de comandă.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional