Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

110 milioane euro rambursate prin POR la nivelul Regiunii Centru

I.D. Investiţii /

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a rambursat pana la aceasta data 110 milioane euro catre beneficiari proiectelor finantate prin Programul Operational Regional la nivelul regiunii centru. Totodata, ADR Centru a achitat 55 milioane euro prin cereri de prefinantare, a precizat Simion Cretu, director general ADR.

In regiunea centru au fost contractate pana la momentul de fata un numar de 318 proiecte ce beneficiaza de finantare prin POR, care solicita in total fonduri de peste 370 milioane euro,

"Practic, gradul de absorbtie al fondurilor alocate prin acest program a trecut de 26% si, pana la sfarsitul anului, va ajunge la circa 40%. Consideram ca aceasta intalnire a fost utila pentru reprezentantii administratiei publice locale, pentru identificarea si analizarea problemelor care pot sa apara in absorbtia efectiva a fondurilor europene, in asa fel incat sa le rezolvam eficient si sa evitam blocarea sistemului de finantare prin POR", a declarat Simion Cretu.

"Pana la sfarsitul acestui an preconizam finalizarea procesului de contractare, pentru dezvoltarea socio-economica a intregii regiuni.", a adaugat domnul Cretu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional