Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Consiliul Judeţean Vrancea vrea spital nou, cu orice preţ

Investiţii /

Consiliul Judeţean Vrancea vrea spital nou, cu orice preţ
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Respins la etapa de selecţie pentru obţinerea finanţării prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, proiectul privind construirea unui nou spital în municipiul Focşani a fost regândit, semn că autorităţile din Vrancea nu renunţă la ideea de a avea o nouă unitate spitalicească în judeţ. Mai exact, Consiliul Judeţean Vrancea a refăcut proiectul iniţial, care avea o valoarea prea mare pentru a obţine fonduri prin PNRR, şi noul proiect arată că investiţia va fi realizată în două etape, în format pavilionar care permite crearea de noi funcţiuni, ulterior.

    Aşadar, construirea spitalului judeţean ar urma să se facă în două etape. În cea dintâi, sunt prevăzute puţin peste 500 de paturi, faţă de 900 cât erau prevăzute iniţial. A doua etapă include alte 282 de paturi. Cele două etape sunt prevăzute ca investiţii independente.

    Consiliul Judeţean Vrancea a accelerat demersurile birocratice, astfel că, în luna august, a suspus aprobării consilierilor judeţeni nu mai puţin de cinci proiecte prin care se urmăreşte parcurgerea paşilor importanţi în vederea demarării investiţiei cât mai repede cu puţinţă. Practic, este vorba despre toată documentaţia care trebuie să obţină un aviz de oportunitate de la Ministerul Sănătăţii, înainte de a fi depusă pe programul de finanţare. De asemenea, consilierii au mai aprobat şi un acord prin care Ministerul Sănătăţii şi actualul Spital Judeţean devin parteneri ai proiectului, urmând să pună la dispoziţie informaţii şi documente necesare.

    "Proiectele adoptate de plenul Consiliului Judeţean Vrancea prevăd realizarea noului Spital Judeţean de Urgenţă în două etape, astfel încât să fie optimizate posibilităţile de obţinere a finanţării şi să fie posibilă realizarea în mod independent a celor două proiecte rezultate. Astfel, într-o primă etapă urmează a fi realizată structura centrală a spitalului, cu toate specialităţile chirurgicale, inclusiv sălile de operaţie. Ca sursă de finanţare identificată la acest moment este Programul Naţional de Investiţii în Infrastructura Unităţilor Spitaliceşti, adoptat prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 29/28 martie 2024. De asemenea, a fost adoptată şi încheierea acordului de parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi Spitalul Judetean de Urgenţă Sf. Pantelimon Focşani, în vederea depunerii solicitării de emitere de către Ministerul Sănătăţii a avizului de oportunitate pentru proiect. Ca stadiu al realizării investititiei, în implementare este contractul de proiectare, în baza căruia a fost deja elaborată documentaţia tehnică pentru autorizaţia de construire", a declarat Valentina Hărăbor, manager proiect.

    Noua valoare prevăzută pentru prima etapă a construirii spitalului judeţean din Vrancea este de circa 256 de milioane de euro. Durata lucrărilor este prevăzută la trei ani. Proiectul va fi depus spre finanţare pe Programul Sănătatea, Construire de Spitale Judeţene Noi, derulat de ministerele Sănătăţii şi Fondurilor Europene.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional